Na Jesenicah se jutri, v soboto zaključuje prvi poletni hokejski kamp, ki ga je organiziral HD Jesenice. Gre za prvi tovrstni kamp, ki so ga organizirali jeseniški hokejski delavci. Jesenice še vedno sodijo med slovenske hokejske centre, skrb za najmlajše pa je dobra naložba v prihodnost. Po zaslugi hokejskega kampa pa so Jesenice veliko prej kot običajno prišle do pogojev za trening hokeja na ledu.

Za prvi hokejski kamp je število udeležencev zadovoljivo. Vsaj tako pravi predsednik HD Jesenice Miha Rebolj, ki je tudi sam resno poprijel za delo trenerja na kampu. Ob njem je tudi še sedem hokeja veščih sodelavcev, starih znancev slovenskih ledenih ploskev in nekdanjih reprezentantov, družbo jim dela še olimpijec iz Sočija David Rodman, mlade hokejiste pa sta obiskala tudi brata Kopitar. 31 otrok se je zbralo na kampu. Med njimi so tudi trije vratarji. Udeleženci kampa so stari med 7 in 14 let, delo in programi vadbe pa so prilagojeni starosti mladih hokejistov.

Jeseniška dvorana je zaživela mnogo prej kot ponavadi

Jeseniška dvorana je zaživela mnogo prej kot ponavadi

»Mislim, da je za prvi kamp število udeležencev zelo zadovoljivo. Malo smo se lovili kar se tiče organizacije. Čakali smo na led, s tem se je postavljalo vprašanje kdo bo sploh lahko prišel na kamp kot trener. Mnogi igralci imajo že obveznosti v svojih klubih, na kamp pa smo povabili vse jeseniške reprezentante. To prvo leto je za nas učno leto in sedaj nam je marsikaj bolj znano in jasno. Glede na zadovoljstvo pa verjamem, da bo teh udeležencev še precej več že v naslednji sezoni,« je s prvim jeseniškim hokejskim kampom zadovoljen Miha Rebolj

Sicer so hokejski kampi po navadi kmalu po koncu šolskega leta, ampak kot je poudaril Rebolj, so na Jesenicah vezani na upravitelja dvorane, ki tako zgodaj še nikdar ni pripravil ledu. Upajo, da bodo že v naslednji sezoni uspeli pripravo ledu prestaviti še za kakšen teden prej, s čimer bi bil tudi odziv na kamp nekoliko večji. Ob tem so pri HD Jesenice povezali kamp z začetkom priprav tudi v klubu, saj z rednimi treningi na ledu pričnejo že prihajajoči ponedeljek.

Del trenerjev na kampu, med katerimi so znana imena slovenskega hokeja

Del trenerjev na kampu, med katerimi so znana imena slovenskega hokeja

V šestih dneh udeleženci kampa trdo delajo. Po jutranjem ogrevanju v telovadnici ali športnem parku sledi trening na ledu in nato ponovno suhi trening. Po kosilu udeležence čaka učilnica z videoanalizo, poukom o zgodovini hokeja ali predavanje o navadah in običajih v hokejsko razvitih deželah. Nato se hokejisti vrnejo na led, po tem treningu pa sledi še joga. Kljub desetim uram napornega, vendar zanimivega treninga, udeleženci kampa z veseljem prihajajo na kamp vsak naslednji dan. V soboto jih čaka »polovični delovni čas«, nato pa skupno kosilo in slovo.

Zdi se enostavno, a zanesljivo ni

Zdi se enostavno, a zanesljivo ni

Program kampa vodi mladega hokejista skozi trening do želenega cilja. A ne gre za suhoparen trening, ampak zelo zanimivo izbrane vaje. Rebolj je zaupal, od kod program: »Program kampa je delno kopiran program kampov, ki jih izvajajo na Češkem, nekaj pa smo v program vnesli sami. Trenerji imajo precej izkušenj tudi s takim delom in na ta način smo sestavili naš lasten program. Vidimo, da so udeleženci z delom zadovoljni, kar pa je bil tudi naš cilj.«

Rebolj pa upa, da se bo v novi sezoni dober glas o kampu razširil tudi širše po Sloveniji. To leto je velika večina udeležencev kampa doma z Jesenic, nekaj pa jih prihaja tudi iz Kranja in Ljubljane.

Foto & tekst: Drago Cvetanovič

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6042717650164512961?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]