Hokejski klub SLAVIJA JUNIOR je klub mladih hokejskih selekcij, ki svoje poslanstvo – popularizacijo hokeja in vzgojo mladih hokejistov – udejanja v okviru Zaloške ledne dvorane, kjer je hokej doma že več desetletij.

Klub je bil ustanovljen na ustanovni skupščini dne 07.05.2008, na kateri je bil sprejet in uveljavljen tudi Statut kluba ter izvoljeno vodstvo in organi kluba.

Delo z mladimi hokejisti poteka pod vodstvom uglednih hokejskih strokovnjakov, ki načrtno skrbijo za njihov športni razvoj, kar rezultira v dobrih rezultatih , ki jih dosegajo klubske selekcije na tekmovanjih v Sloveniji in tujini.

Hokejski klub SLAVIJA JUNIOR je, tako kot ostali slovenski hokejski klubi, družbenik SLOHOKEJ-a in član Hokejske zveze Slovenije – HZS.

Člani kluba tekmujejo v slovenskem državnem prvenstvu in sicer v selekcijah mlajših dečkov, dečkov, kadetov in mladincev. Posebna pozornost pa je namenjena najmlajšim selekcijam in sicer hokej šoli in malčkom, ki se redno udeležujejo tekmovanj v okviru njim namenjenim turnirjev.

Osebna izkaznica
Naziv: HK Slavija junior
Naslov: Hladilniška pot 36, 1000 Ljubljana, Slovenija
Predsednik: Samo MARC
Upravni odbor Matjaž KVARTUH, Maša SOTLAR, Mark LUKIČ, Aleš KOLIN
Sekretarka: Petra KOVIČ
Telefon: +386 40 801 373
E-naslov: info@hk-slavijajr.si
Spletna stran: www.hk-slavijajr.si
Ustanovitev: 7.5.2008