Za slovensko hokejsko reprezentanco do 20 let je že drugi poletni pripravljalni kamp. To pot so se izbranci Gorazda Drinovca zbrali v Mariboru. V treh skupnih dneh so opravili tri treninge na ledu in odigrali dve srečanju z madžarskimi vrstniki. Ob identičnem izidu je vsaka od reprezentanc slavila po eno zmago.

 

 

Zbora se je udeležilo 22 reprezentantov, ki lahko upajo na vpoklic v reprezentanco, ki bo decembra nastopila na svetovnem prvenstvu v Franciji. Nekaj nosilcev igre je bilo to pot odsotnih, saj se v svojih klubih pripravljajo na letošnjo sezono, zato je trener Drinovec lahko preizkusil nekaj novih imen. Četrtek je igralcem prinesel dvojno mero ledenega treninga. Že v petek je sledila težko pričakovana tekma, še pred tem pa je bil na vrsti tudi tretji načrtovani trening.

Mladi risi so nasprotnika velikokrat stisnili pred njihov gol

 

 

V dvoboju z Madžari so mladi risi odlično začeli in tudi hitro povedli. Prednost so obdržali skozi prvo tretjino, ob tem pa zamudili nekaj priložnosti za povišanje vodstva. Nasprotnika sta bila sicer zelo izenačena tako skoz prvi, kot tudi drugi del srečanja. V drugi tretjini so bili Madžari nekoliko spretnejši in kaznovali dve napaki Slovencev. Predvsem boleč je bil zadetek v zadnji sekundi za vodstvo naših sosedov. Vendar je vodstvo Madžarov za mlade rise pomenil motivacijsko klofuto. V uvodnih minutah so silovito pritisnili in izid v štirih minutah obrnili sebi v prid. Do konca srečanja so zmago le še potrdili in se veselili zaslužene zmage.

Srečanje z Madžari ej zahtevalo nekaj poškodb – na srečo le manjših

 

Sobotno popoldne je prineslo nov obračun z madžarsko reprezentanco. Uvod je bil podoben kot na prvem srečanju, saj je slovenska reprezentanca hitro povedla. Madžari so nato igrali bolje in prišli do izenačenja. Mladi risi so jim hitro vrnili in na odmor odšli s prednostjo enega zadetka. Premalo discipline, nekaj napak in uspešen madžarski power play je tehtnico prevesil na stran gostov, ki so domači reprezentanci vrnili z enako mero. Končni izid je bil tudi na tem srečanju 4:2, to pot v korist Madžarov. Srečanji si je ogledal tudi slovenski selektor članske reprezentance Matjaž Kopitar in v naboru mladeničev iskal primerne tudi za nastop v članski reprezentančni vrsti.

Izjave iz slovenskega tabora:

Trener Gorazd Drinovec: »V sklopu poletnih kampov smo to pot organizirali tridnevni kamp, kjer smo v prvem in drugem dnevu opravili tri treninge, nato pa v drugem in tretjem dnevu odigrali dve srečanji z Madžari. Izkoristili smo možnosti za skupni trening v celoti, čeprav bi si zelo želeli še kakšen dan skupnih priprav več. Tako bi se lahko bolje pripravili predvsem v taktičnem smislu, prilagodili pa smo se razmeram in energijo usmerili v dober trening. Na tekmah smo se predvsem posvetili sistemu, ki ga želimo igrati na svetovnem prvenstvu. Igralci so navodila dobro upoštevali, na čase celo preveč. Nekoliko se nam je poznalo tudi to, da smo šele avgusta, ko igralci še nimajo toliko treninga na ledu za seboj. Kljub temu smo igrali zelo dobro. Zaradi vodstva nasprotnika smo sistem na prvem srečanju v zadnji tretjini spremenili, kar nam je prineslo tri zadetke in zmago. V napornem ritmu z malo odmora smo nadaljevali tudi naslednji dan, ko smo odigrali še drugo srečanje. Po odličnem začetku je nasprotnik našel svoj način igre in nam povzročil nekaj preglavic. Kljub temu smo povedli, nato pa nam je popustila zbranost. Prikradle so se napake in nekaj izključitev, kar je nasprotnik izkoristil. Poraz vsekakor ni tragičen, moramo ga jemati kot dobro opozorilo.«

Nejc Kastelic, napadalec iz Celja: »Na tem kampu smo opravili tri kvalitetne treninge. Ob dobrem treningu sem prepričan, da smo pridobili tudi na samozavesti. Na začetku smo imeli nekaj težav, malo smo se še lovili, vendar nas je trener znal umiriti, ob tem pa nam je razložil določene stvari. Mislim, da smo se kot ekipa dobro ujeli. Z odigranima tekmama sem zelo zadovoljen, rad bi pa odigral še kakšno tekmo, saj bi se tako še bolj uigrali. Naša reprezentanca je homogena ekipa, igralci in trenerji se med seboj dobro razumemo. Tekmi z Madžari smo odigrali solidno. Nismo upoštevali vseh nasvetov trenerja in dogovora v garderobi. Tukaj moramo iskati razlog za poraz na drugem srečanju, čeprav smo si ustvarili ogromno priložnosti, predvsem v igri z igralcem več.«

 

Izida prvega srečanja:

 

Slovenija : Madžarska 4:2
(1:0, 0:2, 3:0)

 

Ledna dvorana Maribor. Gledalcev 250. Sodniki: Jeram, Kastelic, Žižek.

Strelci: 1:0 Bizalj, 4., 1:1 Fliszar (Reiter, Lerant, 24.), 1:2 Rito (Miskolczi, 20., PP1), 2:2 Bizalj (Sotlar, 41., PP1), 3:2 Humar (Drozg, 44., PP1), 4:2 Bizalj (Snoj, 52.)

Izključitve: Slovenija 6 (2, 4, 0), Madžarska 14 (2, 4, 8)

 

Izid drugega srečanja:

 

Slovenija : Madžarska 2:4
(2:1, 0:1, 0:2)

 

Ledna dvorana Maribor. Gledalcev 250. Sodniki: Jeram, Kastelic, Žižek.

Strelci: 1:0 Bizalj (Podrekar, 5.), 1:1 Kocsis (Fliszar, Vincze, 11.), 2:1 Humar (Sotlar, Podrekar, 20., PP1), 2:2 Dosa (Konczei, Szabo, 30., PP1), 2:3 Szabo (Toth, Miskolczi, 43., PP1), 2:4 Konczei (Rito, Lerant, 56., PP2)

Izključitve: Slovenija 12 (2, 4, 6), Madžarska 12 (2, 4, 6)

Fotogalerija