V ligi INL in državnem prvenstvu bodo ta konec tedna tekme na sporedu v soboto. Na Jesenicah se obeta slovenski obračun, Železarji se bodo pomerili s Playboy Slavijo. Hokejisti Triglava doma gostijo Kitzbühel, Celje odhaja na gostovanje v Kapfenberg.

Od slovenskih moštev bo ta konec tedna prost Bled, na Jesenicah pa si bodo navijači lahko ogledali obračun med Jesenicami in Slavijo. ”Za nas sploh ni važno, kdo je naš naslednji nasprotnik, kakšna je njihova moč in kakšne so njihove prednosti, slabosti ali morebitne težave. Naša naloga je, da vsako tekmo odigramo na vso moč, da se držimo dogovorov iz garderobe, da smo odločni in agresivni v napadu ter obrambi. To sezono smo na tak način že dosegali uspehe in tako moramo nadaljevati,” pred sobotno preizkušnjo pravi branilec Marko Tarman.

V Kranju bo odigran obračun med sosedoma na lestvici. Triglav Kranj pričakuje Kitzbühel, ki zaostaja točko. Za hokejisti iz znanega smučarskega središča je pet zaporednih porazov, to serijo pa bodo skušali prekiniti. Trener Triglava Gorazd Drinovec, ki ga teden dni ne bo na klopi, pravi: ”To je tekma, ki jo moramo zmagati. Če želimo obdržati priključek s prvimi petimi ekipami, potem moramo zmagati.”

Hokeiste Celja čaka gostovanje v Kapfenbergu.

Foto: Drago Cvetanovič