Podobno kot v četrtek bosta tudi v soboto na sporedu dva slovenska obračuna. Playboy Slavijo čaka tekma proti Bledu, Team Jesenice pa proti Mariboru. Celje odhaja na gostovanje v Zell am See, Triglav Kranj pa v Gardeno.

Pred ekipami je v soboto v ligi INL še zadnji krog v letu 2013, tekmovanje pa se bo nato nadaljevalo četrtega januarja. Tudi 25. krog bo poskrbel za dva slovenska obračuna. V Zalogu se bosta pomerili ekipi, ki sta v prejšnjem krogu visoko izgubili. Playboy Slavija je morala priznati premoč Jesenicam (0:9), Bled pa Meranu (3:13).

”Kljub temu, da gre za ekipo, ki zaseda zadnje mesto na lestvici, se zavedamo, da moramo na vsaki tekmi, ne glede na to, kdo stoji na sproti, dati vse od sebe. Nenapisana pravila športa so namreč taka, da če ne greš v tekmo 100-odstotno te lahko nasprotnik ujame na levi nogi in preseneti. Verjamem, da se vsi fantje tega zavedajo in da bodo za zadnjo tekmo v letu 2013 dali svoj maksimum in navijačem pripravili lepo darilo pred novoletnimi praznovanji,” pred obračunom pravi kapetan Slavije Rok Snoj, medtem ko je trener Bleda Andrej Brodnik dejal: ”Proti Slaviji bo šlo za slovensko merjenje moči. Na zadnjem medsebojnem obračunu ne moremo biti zadovoljni z rezultatom, saj nas je Slavija visoko premagala. Vendar pa bo šlo tokrat za novo tekmo, na kateri moramo prikazati boljšo predstavo. V Zalogu se nadejamo boljšega rezultata kot na prvi tekmi.”

Ekipa Team Jesenice je zadnji dve tekmi zmagala, najprej je bila boljša od Bregenzerwalda s 6:2, v zadnjem krogu pa je kar z 9:0 ugnala še Slavijo. V soboto jih v Podmežakli čaka Maribor. ”Smo v vlogi favorita, vendar si podcenjevanja ne smemo privoščiti. Maribor je dovolj kakovosten, da bi znal neresnost kaznovati. Na zadnjih dveh nastopih smo bili učinkoviti, to pa moramo tudi nadaljevati. Tekmo moramo začeti agresivno in čim prej doseči kakšen zadetek. Nasprotnika moramo nadzirati in preprečiti protinapade. Ves čas moramo biti disciplinirani, cilj pa je seveda zmaga,” se napadalec Jesenic Sebastjan Hadžič zadeva, da tekmeca ne bodo smeli podcenjevati.

Celjane in Kranjčane čaka tekma v gosteh. Triglav odhaja na gostovanje v italijansko Gardeno, s katero so pred domačimi navijači izgubili tesno s 3:4. Pred tekmo je pričakovanja razkril branilec Luka Logar: “Če bomo igrali disciplinirano in se držali naše igre, sem prepričan, da se bomo z nasprotnikom lahko kosali. Pozorni bomo morali biti predvsem v obrambni igri, v napadu pa bomo morali dosegati zadetke. Ne smemo ponoviti napak v fazi branjena s tekme proti Celju, kakor tudi ne tiste v nedeljo v Feldkirchu, kjer smo se vse preveč obremenjevali s sodnikom in premalo pozornosti usmerili v samo tekmo. Zaradi tega smo bili prevečkrat izključeni, kar je tako kvaliteten nasprotnik, kar je tudi Gardena, znal kaznovati.”

Hokejiste iz knežjega mesta pa bo pot popeljala v Avstrijo, natančneje v Zell am See. Izbranci Roka Rojška, ki so zadnji dve tekmi končali šele po izteku rednega dela, zmaga v podaljšku in poraz po kazenskih strelcih, bodo znova skušali presenetiti. ”Za nas bo v soboto težje, saj ne bomo mogli računati na tri igralce, ki jih imamo na posodo iz Olimpije. Igrali bodo namreč v kategoriji do 20 let, tako da ne bodo odpotovali z nami. V Zell am See tako ne odhajamo v najmočnejši postavi, imeli bomo krajšo klop, tako da bo za nas težje. Zell am See je favorit na papirju, vseeno pa to ne pomeni nič. Mi smo na prvi medsebojni tekmi morda odigrali celo najboljšo tekmo v sezoni. Izgubili smo sicer z 2:3, vendar pa odigrali zares dobro tekmo. Upam, da jo bomo uspeli ponoviti,” dan pred tekmo pravi Rojšek.