Ta konec tedna bo v hokejski ligi INL na sporedu 28. krog. Odigrana bosta dva slovenska obračuna, Bled se bo pomeril s Celjem, Triglav pa s Slavijo.

V Kranju bo na sporedu obračun med tekmecema, ki sta že v prejšnji sezoni nastopala v ligi INL. Triglav bo namreč prekrižal palice s Playboy Slavijo, na prvi medsebojni tekmi je zmagala zadnja s 3:0. ”Slavija igra zelo disciplinirano ter požrtvovalno, tekme z njo pa so vedno napete do zadnje minute. Kot običajno v teh dvobojih bodo odločale malenkosti, ekipa, ki bo naredila manj napak, bo na koncu tudi zmagala. Z dobro in disciplinirano igro v obrambi ter učinkovitostjo v napadu lahko pričakujemo ugoden razplet derbija. Žal so poškodbe sestavni del športa vendar upam, da bomo v soboto končno spet zaigrali v popolni postavi ter iztržili ugoden rezultat,” pred obračunom pravi kranjski branilec Blaž Škrjanec, svoje načrte imajo tudi pri Slaviji, razkril jih je napadalec Tilen Zagorc-Pilko: ”Vsi v ekipi se dobro zavedamo, da so tekme proti Kranju vedno težke, še zlasti v njihovi dvorani, kjer imajo zelo majhno igrišče. V obrambi bomo morali odigrati zelo disciplinirano. Potrebno bo narediti minimalno število prekrškov, saj je v Kranju težko loviti kakršenkoli rezultatski zaostanek. Veseli me, da smo na zadnji tekmi proti Feldkirchu v napadu odigrali dobro tekmo in upam, da bomo tudi tokrat dobro izkoristili ponujene priložnosti.”

Blejci, ki trenutno zasedajo zadnje mesto na lestvici, se bodo pomerili s Celjem, ki ima štiri točke več in je predzadnji. ”V prvo tekmo proti Celju smo šli malo s podcenjevanjem nasprotnika in se hitro opekli. Tokrat bomo tekmo vzeli zelo resno, saj si močno želimo zmage. Za njo bomo naredili vse. Celje igra dobro obrambno igro in je zelo nevaren v proti napadih. Pričakujemo težko in napeto tekmo,” pravi kapetan Blejcev Tadej Burazin.

Ekipo Team Jesenice pred domačimi navijači čaka močan Eppan, ki je trenutno drugi na lestvici, vendar pa ima le točko zaostanka za vodilno Gardeno. ”Eppan je dobra ekipa, imajo nekaj dobrih tujcev, njihova igra je kvalitetna, disciplinirana. V prvi tekmi nam nikakor ni uspelo prebiti njihove obrambe, oni pa so eno od svojih priložnosti izkoristili in odnesli zmago. V naši igri ni potrebe po spreminjanju načina igre, ki smo ga kazali na teh domačih tekmah. Naš pristop more biti odgovoren, igrati moramo zbrano in odločno. Prevzeti moramo igro v srednjem delu, kar nam je v zadnjem obdobju šlo dobro od rok. S tem bomo prihajali lažje in hitreje do svojih priložnosti, saj bomo na sredini prestrezali njihove podaje in jim kradli ploščke in prostor. Verjetno jih bo to naredilo nervozne, kar bi lahko ponudilo še kakšno priložnost ob igri z igralcem več. Seveda pa je v zaključku akcij to potrebno še spremeniti v zadetke,” recept za zmago razkriva napadalec Miha Brus. Mariborčane čaka gostovanje v Zell am Seeju.

Slovenske ekipe v 28. krogu lige INL:

Sobota, 11. januar:

18.50 Bled – Celje

19.15 Triglav Kranj – Playboy Slavija

19.30 Eppan – Team Jesenice

19.30 Zell am See – Maribor