Pred slovenskimi klubi, ki nastopajo v ligi INL in državnem prvenstvu je konec tega tedna znova dvojni program. Triglav Kranj in Playboy Slavija se bosta doma pomerila z ekipama Bregenzerwald in Lustenau. V Podmežakli bo v nedeljo obračun med Jesenicami in Celjem.

Ekipi Playboy Slavije in Triglava iz Kranja bosta tako sobotno kot nedeljsko tekmo odigrali pred domačimi navijači. Playboyi bodo v soboto gostili Bregenzerwald, v nedeljo pa Lustenau, Kranjčane pa čaka ravno obraten razpored. Pred slovenskima moštvoma sta zahtevna tekmeca, saj zasedata, z enakim številom točk kot Jesenice, vrh lestvice.

”Za konec tedna nas čakata dve težki preizkušnji, saj se pomerimo z vodilnima ekipama lige, proti katerima smo pred dvema tednoma na gostovanju visoko izgubil. Kljub temu menim, da gremo lahko v obe tekmi zelo optimistično, saj rezultata iz prve tekme nista realna pokazatelja kaj se je dogajalo na igrišču. Obe ekipi smo nastreljali in v večini tekme tudi nadigrali, bili pa smo zelo slabi v prehodu iz napada v obrambo, kar so njihovi izkušeni igralci znali izkoristiti. Prav na tem elementu igre smo v tem tednu veliko in uspešno delali, zato sem prepričan, da bo v soboto in nedeljo situacija povsem drugačna in bomo lahko spremljali dva zelo izenačena obračuna na katerih bodo za končno zmago odločale malenkosti,” pred obračunoma pravi branilec Miha Ahačič.

V Podmežakli bo v nedeljo odigran slovenski obračun, železarji pričakujejo Celje. ”Celje iz tekme v tekmo dokazuje, da dobro delajo in da so precej boljši kot v pretekli sezoni. Leto izkušenj INL je mladim igralcem dalo nekaj potrebnega znanja, poleg tega so okrepljeni z nekaterimi hokejisti iz Maribora, z njimi pa je tudi Tomo Hafner, ki ima ogromno izkušenj tudi z zelo zahtevnih tekem. Celjska ekipa je močna, ne sme se je podcenjevati, saj se lahko hitro opečeš. Nekatere ekipe v INL so to že okusile, podobno se je zgodilo še Olimpiji v državnem prvenstvu,” pred tekmo pravi branilec Damir Ejup, nekdanji igralec Jesenic Tomi Hafner, ki igra za Celje, pa je dejal: ”Čaka nas najtežji vikend do zdaj, dva nasprotnika, ki se trenutno borita za vrh lestvice. Prvi Zell am See ima starejšo, izkušeno ekipo, ki pa ni nepremagljiva. Treba se bo boriti za vsak plošček, še posebej v obrambi ter pomagati vratarju. Jesenice so malo drugačna zgodba, mešanica starejših in mlajših, ki se hočejo dokazati z veliko drsanja. Dve zmagi z novim trenerjem je lepa popotnica, vendar mi bomo naredili vse, da jim to preprečimo. Zagotovo so ‘trn v peti’ tudi njihovi navijači,ki so kot nekašen šesti igralec na ledu. V igri pa bo treba igrati potrpežljivo in čakati na protinapade ter seveda zadeti, ko je potrebno. Imamo dobro ekipo, samo igrati bo treba brez strahu in pokazati, da smo imeli na prvi tekmi samo slab dan.”

Sobota, 15. november:
19.00 Playboy Slavija – Bregenzerwald
19.15 Triglav Kranj – Lustenau
19.30 Kitzbühel – HKMK Bled
19.30 Zell am See – Celje

Nedelja, 16. november:
17.00 Playboy Slavija – Lustenau
18.00 Triglav Kranj – Bregenzerwald
18.00 SIJ Acroni Jesenice – Celje

Foto: Drago Cvetanovič