Klube v ligi INL in državnem prvenstvu ta konec tedna znova čaka dvojni program. Ekipi SIJ Acroni Jesenice in HKMK Bled bosta tako v soboto kot nedeljo odigrali obračun pred domačimi navijači.

Slovenski ekipi SIJ Acroni Jesenice in HKMK Bled bosta sobotni in nedeljski tekmi odigrali pred domačimi navijači, avstrijska tekmeca pa si bosta izmenjala. Blejce najprej čaka Lustenau, dan zatem pa še Bregenzerwald, medtem ko imajo železarji ravno obraten razpored. Bregenzerwald sicer trenutno zaseda prvo mesto na lestvici, pred Jesenicami ima točko prednosti, medtem ko je Lustenau četrti, za železarji pa zaostaja tri točke.

PavlicJure2_DC

Jure Pavlič

”To bo konec tedna, ko napadamo prvo mesto INL. Tukaj ni nobene filozofije in nobene matematike. Ti dve srečanji moramo zmagati, s tem skočiti na prvo mesto in s tega mesta tudi začeti boje v drugem delu prvenstva. V nadaljevanju tega prvega dela prvenstva imamo še nekaj zanimivih dvobojev in kot se je že do sedaj pokazalo, za nas lahkih tekem ni. Če ne drugače, si težko tekmo naredimo sami. Ampak ta vikend prinaša res dva izredna dvoboja, v katerem bomo na resnem preizkusu. Tekem se ne bojimo, jih že nekoliko nestrpno čakamo. Do sedaj se je pokazalo, da težje tekme odigramo bolje in veliko bolj odgovorno. Na takih tekmah se zavedamo kakšen je vložek, še bolj se trudimo, delamo manj napak, saj vemo, da nas vsaka mala napaka lahko stane zmage. Zato bomo zanesljivo bolj zbrani, bolj odgovorni, a ob tem še bolj motivirani vzeti zmagi in se maščevati za poraza na gostovanjih pri teh ekipah,” je bil izčrpen vratar Jure Pavlič.

Medtem ko bosta omenjeni moštvi obe tekmi konec tedna odigrali doma, pa odhajajo Celjani na dvojno gostovanje. V soboto gostujejo v Kitzbühelu, v nedeljo pa v Feldkirchu. ” V zadnjih dveh tekmah smo dosegli maksimalni izkupiček, zato gremo na gostovanje sproščeni brez pritiska. Zaradi tega pričakujemo uspešni dve tekmi, upam da tudi rezultatsko uspešni. Zavedamo pa se, da bo izredno težko, ker gre za moštvi iz zgornjega dela lestvice,” pred gostovanjima pravi Aljaž Ogrizek.

Bled-Triglav1_HKMKBLED

Hokejisti Triglava iz Kranja pa bodo eno tekmo odigrali v gosteh, eno pa doma. Najprej jih v soboto čaka obračun v Feldkirchu, v nedeljo pa doma pričakujejo Zell am See. Sebastjan Grošelj pred tekmama pravi: ”V tem tednu smo se na treningih posvetili predvsem hitremu vračanju v obrambne naloge in če bomo to prenesli v obe tekmi, ki sta pred nami, verjamem, da lahko s tako organizirano in napadalno igro, ki smo jo prikazali v zadnjem delu tekme v Kapfenbergu, osvojimo kakšno točko. Navsezadnje je skrajni čas, da spet premagamo kakšno avstrijsko ekipo!”

Ekipa Playboy Slavija je v soboto prosta, v nedeljo pa gostuje v Kapfenbergu.

Sobota, 6. december:
18.00 SIJ Acroni Jesenice – Bregenzerwald
18.55 HKMK Bled – Lustenau
19.30 Kitzbühel – Celje
19.30 Feldkirch – Triglav Kranj

Nedelja, 7. december:
16.00 Kapfenberg – Playboy Slavija
18.00 SIJ Acroni Jesenice – Lustenau
18.00 Feldkirch – Celje
18.00 Triglav Kranj – Zell am See
18.55 HKMK Bled – Bregenzerwald

Foto: Drago Cvetanovič, HKMK Bled