Pred slovenskimi klubi je v ligi INL dvojni  program ta konec tedna. V skupini za razvrstitev bodo SIJ Acroni Jesenice v soboto gostovale v Lustenau, v nedeljo pa jih čaka še obračun v Feldkirchu. V skupini za končnico bo v soboto odigran en slovenski obračun (Triglav – Slavija), v nedeljo pa dva (Triglav – Bled in Slavija – Celje).

V skupini za razvrstitev so ekipe zelo izenačene. Bregenzerwald vodi z osmimi točkami, preostale ekipe imajo vse po pet točk, vendar pa imajo Jesenice in Zell am See odigrano tekmo manj. Železarji tokrat gostujejo. Najprej v Lustenau in nato še v Feldkirchu.

ZupancicAnze_DC

Anže Zupančič

”Ob uvrstitvi v skupino za razvrstitev smo vedeli, da nas sedaj ne čakajo lahke tekme. Smo v skupini petih ekip, ki so si zelo enakovredne. Tako bo tudi v soboto v Lustenauu in dan kasneje v Feldkirchu. Gremo na zahtevno gostovanje, čakata nas dva težki tekmi, kjer se moramo izkazati s pravim pristopom, odločno in pogumno igro. Obe tekmi moramo odigrati tako, kot smo odigrali sobotno tekmo proti Bregenzerwaldu in prepričan sem, da bo vseh šest točk naših. Napak ne sme biti, oziroma jih mora biti čim manj. Povečati moramo agresivnost v obrambi, da bo potem lažje v napadu,” pred zahtevnima obračunoma v Avstriji pravi branilec Anže Zupančič.

V skupini za končnico vodita avstrijski ekipi, sledi jim Playboy Slavija. Ta bo v soboto gostovala v Kranju, v nedeljo pa pred domačimi navijači pričakuje Celje. Hokejisti iz knežjega mesta bodo v soboto doma prekrižali palice s Kitzbühelom, z dvema zmagama pa bi ostali v igri za preboj med osem najboljših ekip. ”Od sobotne in nedeljske tekme pričakujem popolni izkupiček točk. Vzdušje v garderobi je odlično in igralci smo pripravljeni na sobotni in nedeljski obračun. Z disciplino v igri in z borbenostjo je lahko naš cilj dosegljiv,” pred preizkušnjama pravi član Celja Miha Mercina.

Celje-Kapfenberg_BorisPavlovicCelje

Enake cilje imajo tudi v Kranju, kjer, kot že omenjeno, v soboto gostijo Slavijo, v nedeljo pa še Bled. Sprva bo morama biti nedeljska tekma odigrana na  Bledu, a je prišlo do zamenjave prizorišča. ”V ekipo se bo vrnilo nekaj branilcev, zato bomo v zadnji liniji popolnejši in močnejši. Za nas sta to zelo pomembni tekmi. Obe moramo dobiti, če se želimo prebiti v končnico,” pravi najizkušenejši član Triglava Anže Terlikar.

Končna

Foto: Drago Cvetanovič, Boris Pavlović/HK Celje