V soboto bosta v državnem prvenstvu in ligi INL zanimiva obračuna, v Kranj namreč prihajajo Jesenice, Slavija pa bo pred domačimi navijači gostila Celje. Hokejisti Bleda odhajajo na gostovanje v Kapfenberg.

V Kranju se bosta udarili ekipi, ki imata v državnem prenstvu enako število točk, v ligi INL pa imajo Železarji na računu točko več. Napadalec Triglava Žan Zupan, ki je že zaigral tudi za Jesenice, pred obračunom pravi: ”Derbi proti Jesenicam bo postregel z dobrim in zanimivim dvobojem. Zavedamo se, da imajo letos Jeseničani zelo močno in izkušeno ekipo, kar se odraža tudi na rezultatih. Za tekmo se moramo dobro taktično pripraviti, saj jo igramo na domačem igrišču, ki ni ravno po godu ekipam vajenih večjega igrišča, z veliko prostora za razvijanje hitrosti igre. Menim, da bo ključen pristop v tekmo, v tej pa bomo morali izkoristili prednost domačega igrišča. Veliko pozornosti bomo morali posvetiti obrambnim nalogam in disciplini v igri, saj smo v zadnjih tekmah velikokrat padli v prekrške, ki si jih ne smemo privoščiti. Jeseničani so nedvomno favoriti, vendar se bodo morali za to vlogo še kako potruditi. Če bomo igrali kot znamo,  jim lahko naredimo veliko preglavic. Tekma bo vsekakor zanimiva vse do zadnjih sekund in upam, da se bo tokrat obrnila v našo korist.”

SveteZiga_DC

Žiga Svete

Obe ekipe, ki se bosta pomerili v soboto, sta imeli na sporedu tekmo tudi med tednom. Triglav je izgubil proti Olimpiji (1:4), Jesenice pa so visoko ugnale Maribor (13:3). Med strelci je bil tudi izkušeni branilec Žiga Svete, ki je pred sobotnim obračunom dejal: ”Ekipo Triglava poznamo zelo dobro. Imajo kvaliteto, ampak mislim da smo v trenutnem položaju vseeno mi favoriti za zmago. Vendar tako kot na vsako tekmo, moramo tudi na sobotno priti pripravljeni in odločeni osvojiti zmago. Igrati moramo na vso moč od prvega trenutka tekme, če ne se ti nekaj ležernosti lahko zelo hitro maščuje. Ekipa Triglava je ekipa, ki potrpežljivo čaka na napake nasprotnika in jih zelo spretno tudi kaznujejo. Ob prednosti pa se znajo odločno in spretno braniti. ”

Medtem ko sta Triglav in Jesenice že pridno zbirala točke, je drugačna zgodba s Slavijo in Celjem. V državnem prvenstvu še nista prišla do točk, v ligi INL pa imajo Playboyi na računu eno točko. Hokejisti iz Zaloga tokrat ne bodo mogli računati na pomoč igralcev Olimpije. ”Proti Celju gremo na zmago, saj imamo po štirih krogih zgolj eno točko. Celjsko ekipo dobro poznamo, saj smo letos z njo odigrali dve pripravljalni tekmi.  Tekmo bomo morali odigrati disciplinirano, v obrambi s čim manjšim številom prekrškov. V napadu pa bomo morali biti čim bolj agresivni na gol in izkoristiti ponujene priložnosti,” ponuja recept za zmago napadalec Tilen Zagorc Pilko.

ZagorcPilkoTilen_HKMKBled

Tilen Zagorc Pilko

Podobno kot Slavija, imajo svoje račune tudi hokejisti iz knežjega mesta, ki jih je predstavil Rok Klavžar: ” S Slavijo smo se letos pred sezono pomerili že dvakrat. Obe tekmi sta se končali s tesnim izidom, zato tudi tokrat pričakujemo, da bo napeto vse do zadnje minute. Vemo, da imajo to sezono pomlajeno ekipo, vendar nič manj kakovostno od prejšnje sezone. Borili se bomo do konca, da si prislužimo letošnje prve točke v mednarodnem tekmovanju.”

Hokejisti Bleda odhajajo na gostovanje v Kapfenberg.

Foto: Drago Cvetanovič, HKMK Bled