Slovenska reprezentanca je proti Italiji  vodila že s 5:0, nato pa srečanje dobila v zadnji tretjini, po srhljivem zaključku z 8:7. Strelec odločilnega zadetka pa je bil Žan Markič.

Slovenci so prvo tretjino dobili s 3:0 in pokazali, da jih zanima le zmaga in nove tri točke. Izkoristili so že kar prvo priložnost z igralcem več, ko je v 5. minuti odbiti plošček vratarja Luce Stevana, v gol pospravil Nik Simšič. Štiri minute kasneje je vajo ponovil Luka Zorko, le da je slednji zadel s strelom z modre linije. V 13. minuti so risi pol lepi uigrani akciji vodili že s 3:0. Izza gola je podal Matic Jeklič, Stevana pa je z natančnim strelom premagal Jan Drozg. Italijani so bili v tem delu igre v povsem podrejenem položaju in si kakšni večjih priložnosti za zadetek niso priigrali.

Že v drugih dvajsetih minutah pa se je slika nekoliko obrnila. Prva priložnost za znižanje vodstva se je ponudila Italijanom in sicer Eliasu Thumu, ki se je znašel sam pred Markom Vlahovičem, ki pa je njegov strel zaustavil. Najprej so sicer dva zadetka dosegli naši fantje, po strelu Marka Čepona je ploščku smer pred vrati spremenil Drozg in zadel za 4:0. Sledil je natančen strel Gašperja Glaviča, ki je natančno meril nekoliko s strani. Italijani so se po visokem zaostanku prebudili, v razmiku treh minut so zadeli kar trikrat. V 35. minuti je nato z igralcem več zadel Blaž Tomaževič in pred zadnjo tretjino vendarle nekoliko povišal prednost risov.

V njej pa so gledalci videli kar šest zadetkov, od tega kar štiri v domači mreži. Thum je v 51. minuti znižal zaostanek le na gol, 6:5. Dobra igra v power playu pa je Sloveniji prinesla še enkrat več prednost dveh zadetkov, v 54. minuti je namreč zadel Krištof Potočnik. Sledil je nov preobrat, v manj kot minuti, so azzuri zadeli dvakrat in po golu Markusa Spinella v 56. minuti je na semaforju pisalo 7:7, na srečo domačih navijačev le kratek čas. Zgolj sedemindvajset sekund kasneje je namreč odločilni gol za zmago dosegel Žan Markič. Jutri čaka rise zadnja tekma na prvenstvu, ob 20. uri se bodo pomerili z Japonci.

Slovenija – Italija 8:7 (3:0, 3:3, 2:4)

Maribor, Ledna dvorana, sodniki: Robert Hallin – glavni sodnik, Vasili Kaliada in Slawomir Szachniewicz – linijska sodnika.

Strelci: 1:0 Simšič (Jezovšek, 5., PP1), 2:0 Zorko (Drozg, 9., PP1), 3:0 Drozg (Jeklič, 13.), 4:0 Drozg (Čepon, 25.), 5:0 Glavič (Jeklič, Zorko, 28., PP1), 5:1 Gasser (Delueg, 28.), 5:2 de Luca (Pitschieler, 30., PP1), 5:3 de Lorenzo Meo (Moroder, 31.), 6:3 Tomaževič (Petek, 36., PP1), 6:4 Spinell (Dal Saso, 49.), 6:5 Thum (Spinell, 51.), 7:5 Potočnik (Čepon, 54., PP1), 7:6 Bernard (de Luca, 55.), 7:7 Spinell (Thum, 56.), 8:7 Markič (Ulamec, 56.).

Kazenske minute: Slovenija 12, Italija 14.