Visok uvodni poraz proti domačinom je moral biti v slovenskem taboru hitro pozabljen, saj je mlade slovenske hokejiste čakal nov zahteven preizkus, spopad z vrstniki iz Poljske. Po izredno napetem obračunu so se zmage veselili naši mladi reprezentanti.

Slovencem se je drug zahteven nastop v manj kot 24 urah poznal. Srečanje so slabo začeli in že po minuti in pol so se znašli v zaostanku. Prednost nasprotnika je prebudila agresivnost slovenskih hokejistov, ki so v drugem poskusu igre z igralcem več izid uspeli izenačiti. Za izenačenje je poskrbel Žan Jezovšek in prinesel veselje na slovensko klop. Risi so bili nekoliko nevarnejši tudi v nadaljevanju, do vodstva pa so prišli ob dobri igri z igralcem več. Žan Luka Srpčič je bil uspešen strelec, Slovenci pa so na odmor odšli z zadetkom prednosti.

Uvod v drugo tretjino je bil za mlade Rise še slabši, kot uvod v začetek tekme. Začeli so jo z igralcem manj, v nadaljevanju pa hitro ostali na ledu le s tremi hokejisti. Poljaki so to izkoristili v popolnosti in v vsega minuti in pol rezultat preobrnili sebi v prid. Izkoristili so tako igro z dvema, kot tudi igro z igralcem več. Za slovensko izenačenje se ob igri z igralcem več ni izšlo, po naletu pa je z disciplinsko kaznijo na klop moral sesti Luka Zorko. Kljub manj igralcem na ledu so naši mladi hokejisti ohranjali apetite po zadetku, pobegli Žan Jezovšek pa je poskrbel za izenačenje. Druga polovica druge tretjine je bila borbena z obeh strani, nekaj več strelov na nasprotnikov gol so sprožili Poljaki, izenačen izid pa je napovedoval zanimivih zadnjih 20 minut.

Uvod v zadnjo tretjino je bil povsem Slovenski. Napad na vso moč je privedel do priložnosti, po nevarnih poskusih pa je sledila tudi izključitev Poljaka. Hitro izkoriščena priložnost in zadetek Primoža Čuvana je Slovence vrnil v prednost, ki so kljub vodstvu nadaljevali z napadalno igro. Že kaj kmalu sta se ponudili še dve priložnosti v power playu, žal pa se poljska mreža ni zatresla. Poljaki so poskušali držati korak z našimi hokejisti, ki so ostajali boljši nasprotnik, prednost pa so ohranjali tudi v zadnjih trenutkih tekme, ko so poljski hokejisti poskušali tudi brez vratarja. Na koncu so se lahko veselili prve zmage na turnirju, po dnevu odmora pa jih ponovno ob 13.00 čaka dvoboj z Ukrajino. 

Slovenija : Poljska 4:3           
(2:1, 1:2, 1:0)

Szekesfehervar, dvorana Gaborja Ocskaya. Gledalcev: 197. Sodniki: Krčelič (CRO), Šakovič (CRO), Piche (CAN)

Strelci: 0:1 Koczy (Goscinski, 2.), 1:1 Jezovšek (Mercina, 9., PP1), 2:1 Srpčič (Zajc, Maver, 18., PP1), 2:2 Goscinski (Wsol, 21., PP2), 2:3 Naparlo (Wrobel, 22., PP1), 3:3 Jezovšek (31., SH1), 4:3 Čuvan (Jezovšek, Unuk, 41., PP1)

Kazenske minute: Slovenija 18 (2, 6+10 (Zorko), 0); Poljska 16 (8, 2, 6)  
Streli na gol: Slovenija 41 (9, 12, 20); Poljska 35 (11, 15, 9)

Slovenija: Vlahovič, Us, Tarman, Srpčič, Glavič, Jeklič, Unuk, Zorko, Mercina, Simšič, Čuvan, Jezovšek, Ban, Rus, Pazlar, Tomaževič, Krašovec, Čepon, Zajc, Šubic, Potočnik, Maver, Trener: Rok Rojšek.