V ponedeljek je bil v dvorani Tivoli Dan slovenskega hokeja, na katerem sta bili odigrani dve tekmi, igralci in navijači pa so se pomerili tudi v spretnostnih igrah. V torek so Risi odleteli proti Sočiju.

 

Razingar1_DCOb 18. uri je bila dvorana Tivoli še zatemnjena, vendar pa je to bilo le del spektakla, saj so v soju žarometov in ognja na led prvi pridrsali igralci z največ naslovi državnega prvaka v samostojni Sloveniji, kjer kraljujeta Ivo Jan in Robert Ciglenečki, ki sta bila enajstkrat prvaka. Na drugi strani so stali igralci, ki nastopajo v ligi INL oziroma za Olimpijo v ligi EBEL. Tehtnica se je postavila na stran igralcev, ki so že obesili drsalke na klin, saj so mlajše nasprotnike ugnali z 9:2. Blestel je Ivo Jan, ki je zabil kar štiri gole. Dva gola je zabil Gregor Polončič, po enkrat pa so se med strelce vpisali Jaka Avgustinčič, Marjan Manfreda in Jure Vnuk.

 

Med obema tretjinama so se pomerili igralci v hitrostnem drsanju in najmočnejšem strelu ploščka. Podobno kot na tekmah zvezd v ligi NHL. Najmočnejše je sprožil Miha Rebolj, strel je proti golu zletel s hitrostjo 143 kilometrov na uro. Najhitreje je drsal Gregor Koblar, ki je ugnal vse tekmece.

 

Dvorana se je tekom dogodka lepo polnila, drugo tekmo, med aktualno reprezentanco in tisto, ki je nastopila leta 1984 v Sarajevu, se je zbralo že približno 3.000 navijačev. Najprej so navijači imeli priložnost videti, kako so se spreminjali dresi Slovenije od osamosvojitve naprej, nato pa je na led v novem dresu pridrsal Tomaž Razingar, za njim pa še preostali soigralci. Anže Kopitar je navijače pozdravil kar prek velikega zaslona, saj z Los Angeles Kings še vedno igra v ligi NHL. Bučen aplavz so prejeli tudi člani olimpijske reprezentance iz Sarajeva, nato pa je navijače pozdravil še Jure Franko, ki je v Sarajevu osvojil srebrno medaljo.  Prvi plošček na tekmi, ki sta jo komentirala legendarna Tom Lajevec in Andrej Stare, sta slavnostno vrgla Janko Popovič in Matjaž Rakovec. Tekma med obema reprezentancama se je končala s prijateljskih 3:3.

 

Že v torek nadvse zgodaj zjutraj so izbranci Matjaža Kopitarja odleteli proti Sočiju, kjer jih 13. februarja čaka prva tekma proti Rusiji. Srečno Risi!