Slovenska hokejska reprezentanca je na drugi tekmi mednarodnega hokejskega turnirja EIHC, ki poteka na Dunaju, prišla do prve zmage. S 3:2 je premagala Slovaško, proti kateri je po prvi tretjini sicer zaostajala z 0:2.

Slovenija : Slovaška 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)
Dunaj, sodniki Thomas Berneker, Ulrich Erd – glavna sodnika, Christian Kaspar in Martin Smeibidlo – linijska sodnika.

Strelci: 0:1 Trska (Hrnka, Zuzin, 9.), 0:2 Preisinger (Bakos, Rosandic, 16., PP1), 1:2 Tičar (31.), 2:2 D. Rodman (Tičar, Urbas, 47.), 3:2 Pance (Razingar, 52.)

Kazenske minute: Slovenija 10, Slovaška 16.

Med vratnicami Slovenije je na drugi tekmi med vratnicami priložnost dobil Luka Gračnar, oba vratarja pa sta imela v tem delu igre kar nekaj dela, obe reprezentanci sta si pripravili tudi približno enako število strelov. V deveti minuti so bili natančni slovaški hokejisti, Peter Trska je uspel zatresti mrežo Slovenije. Obe ekipi sta imeli tudi nekaj priložnosti ob igralcu več, eno izmed teh so v 16. minuti izkoristili Slovaki, Gračnarja je ukanil Miroslav Preisinger. Med igralci je bilo tudi nekaj iskric, za obračunavanje sta si namreč kazen prislužila Jan Urbas in Jan Brejcak.

Ticar1

Rok Tičar je dosegel prvi gol za Slovenijo.

V drugi tretjini so imeli kot prvi igralca več na ledu risi, a niso uspeli doseči prvega gola na tekmi. Nato so sami ubranili prednost igralca manj, v 31. minuti pa je Rok Tičar znižal zaostanek na 1:2. To je bil tudi edini zadetek v tem delu igre, Slovenija pa je bila bolj podjetna in si pripravila tudi več strelov na nasprotnikova vrata.

Tudi v zadnjem delu igre so bili slovenski hokejisti nevarnejši, si pripravili več priložnosti in v 47. minuti prek Davida Rodmana prišli do izenačenja. S tem golom pa se niso zadovoljili in osem minut pred koncem srečanja prvič na tekmi povedli, tokrat je bil natančen Žiga Pance. Na koncu se je zadetek slednjega izkazal za zmagovitega.

Rise čaka na Dunaju še en obračun, v soboto se bodo ob 14.30 pomerili proti Italiji.

Rok Tičar, napadalec Slovenije:
“Enostavno smo pokazali veliko boljšo igro, sploh v obrambi. Včeraj smo vse hoteli na silo, danes pa je bilo precej bolje, še posebej v drugi in tretji tretjini. Nenazadnje smo izgubljali z 0:2, ni se lahko vrniti proti nobeni ekipi, a ko smo se zbrali, smo na koncu zasluženo zmagali.”

Vir: STA