Hokejisti Telemacha Olimpije so v prvi polfinali tekmi državnega prvenstva na Bledu premagali ekipo HD Jesenice mladi s 7:4 (2:0,4:1,1:3). Druga tekma bo v petek v dvorani Tivoli. V drugem polfinalu se merita ekipi Prosports.si Triglav in Playboy Slavija, prva tekma bo v sredo.

Državno prvenstvo se je z včerajšnjo prvo polfinalno tekmo prevesilo v odločilni boj za naslov prvaka. Po nekaj zapletih z iskanjem terminov in tudi ob iskanju rešitve za čim hitrejše končanje tekmovanja, s čimer bi pomagali slovenski reprezentanci pri njenih pripravah, so polfinale danes začeli jeseniški veterani in veliki favoriti za naslov iz Ljubljane.

 

V uvodu tekme so Ljubljančani pritisnili in že po minuti in pol premagali vratarja Gabra Glaviča. Jeseničani, ki so hitro vzpostavili ravnotežje, so bili posebej nevarni v dveh številčnih priložnostih, ko so kar nekajkrat zapretili vratarju Jerryju Kuhnu. Ljubljančani so ušli na +2 v prvi prednosti z igralcem več.

 

Drugi del so veliko bolje začeli Jeseničani, ki so prek Grege Pihlerja in Davida Sefiča zamudili veliko priložnost za znižanje rezultata. Za neučinkovitost so bili hitro kaznovani, saj so zmaji v 26. minuti v razmiku 15 sekund podvojili prednost iz prve tretjine. V nadaljevanju so gostje zagospodarili na igrišču in še dvakrat zadeli v polno. Za veselje jeseniških navijačev je v 28. minuti poskrbel Urban Sodja, ki je zadel ob številčni prednosti. Jeseničani, pri katerih je v zadnjih 20 minutah priložnost v vratih dobil Jure Pavlič, so v zaključku pokazali več želje po uspehu, za kar so bili nagrajeni z zmago 3:1 v zadnjem delu.

 

V polfinalu igrajo ekipe po sistemu boljši iz dveh tekem. V jeseniško-ljubljanskem obračunu bo vse jasno že v petek, ko bo na sporedu povratna tekma, v kranjsko-zaloškem pa bo treba na razplet še počakati. Po sredini prvi tekmi v Kranju bo namreč povratna na sporedu šele, ko bodo Založani končali sezono v mednarodni ligi INL, kjer igrajo v finalu, po dveh tekmah z Bregenzerwaldom je izid v zmagah 1:1.

 

Na poti do polfinala DP je sicer jeseniška ekipa z dvema četrtfinalnima zmagama (6:4 in 7:2) odpravila Maribor. Ljubljančani in Založani so bili prosti, Triglav pa je prav tako z dvema visokima zmagama (10:0 in 13:1) premagal HK Olimpijo. Finale se bo glede na razplet lige INL in nastopa zaloške ekipe začel 5. ali 7. aprila.

 

ZAPISNIK >> HD Jesenice mladi – Telemach Olimpija 4:7 (0:2,1:4,3:1) < <

NASLEDNJE TEKME: >> koledar tekem < <

(povzeto po STA)