INL: Borbena Slavija na 2. mestu

Z današnjo peto finalno tekmo se je končala mednarodna hokejska liga INL, v kateri sta poleg avstrijskih klubov Lustenau, Bregenzerwald, Feldkirch in Zell am See sodelovala še slovenska Playboy Slavija in Prosports.si Triglav. Založani so prišli do finala in odločilni dvoboj proti Bregenzerwaldu danes na domačem ledu izgubili s 3:4.

Po rednem delu tekmovanja je bil zaloški klub drugi, kranjski pa tretji. Slovenska predstavnika sta se tako med seboj pomerila v polfinalu, kjer so bili igralci Slavije boljši s 3:0 v zmagah. V avstrijskem obračunu pa je Bregezerwald nekoliko presenetljivo izločil najbolje moštvo rednega dela Zell am See tesno s 3:2 v zmagah.

V finalu sta ekipi igrali na tri zmage, najprej sta bili dve tekmi v Zalogu, nato dve v Avstriji. Po štirih tekmah je bil izid 2:2, vsaka ekipa je po enkrat zmagala doma in na tujem. O zmagovalcu je odločala današnja peta tekma, kjer so Založani po začetnem vodstvu Klemna Sodržnika v 10. minuti slabše nadaljevali in tekmeci so ušli že na 4:1 v 24. minuti. Toda po zadetkih Nika Ulage v 44. in 55. minuti je bila Slavija spet v igri, a še enega zadetka ni bilo, tako da je zmaga odšla v Avstrijo.

Za zaloško ekipo pa pravega počitka ne bo; že v soboto jo čaka druga polfinalna tekma slovenskega državnega prvenstva, prvo je v Kranju dobila z 2:0. če se bo uvrstila v finale, pa jo nato že v nedeljo in ponedeljek čakata še finalna obračuna s Telemach Olimpijo.


>> POROČILO TV SLOVENIJE < <


STA

FOTOGRAFIJE: Grega Wernig, portni dvenvik Ekipa