Hokejisti ekipe Playboy Slavija pod vodstvom Jaka Avgustinčiča in Gregorja Polončiča so v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva v gosteh premagali Prosports.si Triglav z 2:0 (0:0:,1:0,1:0).

 

Potem ko sta odločilne boje za naslov prvaka v sezoni 2012/13 v ponedeljek začeli ekipi Jesenice mladi in Telemach Olimpije, je danes v Kranju prvič nastopil še drugi par polfinala. V dvoboju starih znancev iz mednarodne lige INL so bili tokrat boljši igralci Slavije.

 

Kranjčani in Založani so se v tej sezoni pomerili že devetkrat, nazadnje pred desetimi dnevi, ko so triglavani izpadli v polfinalu lige INL. S sedmimi zmagami so bili uspešnejši Založani.

 

Na današnji tekmi, ki jo je začinilo tudi nekaj “vroče krvi”, so gledalci videli zgolj dva zadetka, oba v kranjski mreži. Prvega je v uvodnih minutah druge tretjine zabil Uroš Haler, drugega pa je slabih 20 minut pozneje dosegel Črt Snoj.

 

Finalist bo ekipa, ki bo boljša v seštevku dveh tekem. Povratni dvoboj v Zalogu bosta ekipi odigrali naslednji teden, ko bo konec finala lige INL, v katerem Založani igrajo z avstrijskim Bregenzwaldom, bodisi v sredo ali petek. V drugem polfinalu po prvi tekmi vodijo Ljubljančani s 7:4, druga tekma bo v petek v dvorani Tivoli.

 

Finale DP, v katerem bodo igrali na dve zmagi, se bo začel dva dni po koncu polfinala med Prosports.si Triglavom in Playboy Slavijo. (povzeto po STA)

 

ZAPISNIK >> Prosports.si Triglav – Playboy Slavija 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) < <

NASLEDNJE TEKME: >> koledar tekem < <

 

FOTO: HK Slavija