V finalu kadetskega prvenstva je zaloška Slavija prišla do pomembne zmage na gostovanju. Na Jesenicah je po odlični prvi tretjini in mirnem nadaljevanju Jeseničanom odnesla zmago in v seriji za prvaka povedla. Do končnega uspeha ji tako manjka le še ena zmaga, ki jo lahko osvoji na četrti tekmi končnice na domačem ledu.

Oba kandidata za naslov prvaka sta srečanje začela nekoliko previdneje, jeseniška ekipa pa je kmalu zamudila priložnost ob igri z igralcem več. Po uspešnem branjenju so pobudo prevzeli hokejisti Slavije. Založani so s kolektivno igro velikokrat prihajali v situacije za zadetek. Domača ekipa se nekako ni znašla in ni imela odgovora na nastop nasprotnika. Boljšo igro svoje ekipe je z vodilnim zadetkom kronal Beno Čuden. Vodstvo nasprotnika Jeseničanov ni predramilo, nezbrani domačini pa so bili z novim zadetkom kaznovani pet sekund pred iztekom prve tretjine.

Beno Čuden je s tem zadetkom povišal na 3:0 za svojo ekipo

Beno Čuden je s tem zadetkom povišal na 3:0 za svojo ekipo

V drugi tretjini so Založani nadaljevali tam, kjer so pred tem zaključili. Ob izključitvi Jeseničana, je Beno Čuden sam prodrl pred gol Jesenic in jeseniška mreža se je zatresla šele tretjič. Šele po visokem vodstvu Slavije so se prebudili tudi Jeseničani, ki pa so napadli z vsemi močmi. Hitro je sledilo znižanje izida, ko je odbit plošček v mrežo pospravil Lan Brun Rauh. V seriji domačih napadov se je Slavija odločna branila, ob izključitvi Založana pa so Jeseničani prišli le še na zadetek zaostanka. Natančen je bil Jaka Sodja. Ob minimalni prednosti Slavije sta ekipi odšli na kratek odmor.

Borbenost na obeh straneh

Borbenost na obeh straneh

Domači so poskušali igrati enako agresivno kot v drugi tretjini. Hitro se je ponudila priložnost v power playu, Slavija pa je napade mirno obijala. Sledilo je obdobje izključitev, kjer so bili Jeseničani dvakrat v prednosti igralca več. Po odsluženih vseh kaznih, so Založani izepljali hiter in učinkovit napad, ki ga je z zadetkom kronal Adam Briški. Obojestranska izključitev in igra štirih proti štirim spremembe ni prinesla. Klop Jesenic je segla po polminutnem odmoru in edini potezi, ki v takem primeru še ostane. Ob igri brez vratarja so domači krenili na vse ali nič. Za napetost pa so najprej poskrbeli gosti, ki so napačno menjali in Jeseničani bi lahko iz kazenskega strela izid znižali, s tem pa si odprli možnost do izenačenja. Vendar uspeha ni bilo. Za nameček so si tudi domači privoščili enak prekršek, gostom pa tudi ni uspelo zadeti iz kazenskega strela. Na koncu je izid ostal 2:4, kar je bilo povsem dovolj za zasluženo veselje hokejistov Slavije.

Zadnja minuta in pol srečanja na Jesenicah:

HD mladi Jesenice : HK Slavija junior 2:4
(0:2, 2:1, 0:1)
Finale kadetskega prvenstva, tretja tekma, izid v zmagah – 1:2

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 120. Sodniki: Bulovec, Bergant, Bohinc.

Strelci: 0:1 Čuden (Vidic, 9.), 0:2 Stražišar (20.), 0:3 Čuden (Leben, 25., PP1), 1:3 Brun Rauh (Šturm, Sodja, 26.), 2:3 Sodja (Zupan, Seršen, 36., PP1), 2:4 Briški (Bohinc, Vidic, 51.)

Kazenske minute: Jesenice 12 (4, 4, 4), Slavija 26 (4, 4, 8+10 (Čuden))
Streli na gol: Jesenice 38 (6, 20, 12), Slavija 29 (9, 5, 15)

Foto & video: Drago Cvetanovič

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/5995015862565170865?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]