Preteklo soboto so se pričele tudi tekme v INL. V prvem krogu je bila ekipa Celja prosta, Založani so potovali v Kapfenberg, Jeseničani pa so uvodno tekmo igrali na domačem ledu. Slavija je bila blizu uspehu, a na koncu domov odnesla točko, na Jesenicah pa dvoma o zmagovalcu ni bilo.

KSV Kapfenberg : Playboy Slavija 4:3
(0:0, 2:2, 1:1, 1:0) – po podaljšku

Strelci: 1:0 Draschkowitz (Loibnegger , 21.), 1:1 Pance (Truden, Snoj, 24.), 1:2 Truden (Šilovič, Snoj, 32., PP1), 2:2 Cirtek, 36., 2:3 Pance (Ščap, Snoj, 46.), 3:3 Trost (Petrovitz, Draschkowitz, 50.), 4:3 Gaffal (Trost, Draschkowitz, 64.)

Slavija je bila na prvem gostovanju sezone blizu zmagi in trem točkam. Skozi celotno tekmo so bili aktivnejši in nevarnejši, priigrali pa so si tudi številne priložnosti za zadetek. Domači so manj napadali, pa kljub temu prvi povedli. Po prvi tretjini brez zadetkov, je prvi zadetek padel že po desetih sekundah druge tretjine. Založani so se hitro zbrali in nadaljevali v svojem tempu ter preko Erica Panceta in Nika Trudna tudi povedli. Domači so še pred koncem drugega dela uspeli izenačiti. V zadnji tretjini je Eric Pance Slavijo ponovno popeljal v vodstvo, ki je trajalo le nekaj minut. Domači so še enkrat uspeli izenačiti, do konca rednega dela pa se izid ni več spremenil. V podaljšku so bili srečnejši in spretnejši domači hokejisti, ki so si tako priigrali še drugo točko. Slavija se je domov vrnila s točko.

Urban Sodja je bil junak uvodne jeseniške zmage

Urban Sodja je bil junak uvodne jeseniške zmage (foto: Drago Cvetanovič)

SIJ Acroni Jesenice : EK Zell am See 4:1
(1:0, 1:0, 2:1)

Strelci: 1:0 Sodja (Židan, 18.), 2:0 Dolinšek (Sodja, Ejup, 39.), 3:0 Manfreda (Remar, Cerkovnik, 48., SH1), 4:0 Pesjak (Ankerst, Tošič, 52., SH1), 4:1 Dinhopel (Herzog, Stichauner , 55.)

Železarji so prvo srečanje sezoni odigrali v visokem ritmu, s katerim so povsem presenetili nasprotnika. Zell am See, ki sicer sodi v krog favoritov tega prvenstva, skozi 60 minut ni našel orožja za jeseniško igro. Domači so bili veliko bolj nevarni in že v prvem delu so si priigrali kar nekaj priložnosti. Dobro igro Jesenic je kronal Urban Sodja in Železarji so na prvi odmor odšli z golom prednosti. Tudi druga tretjina je minila v podobnem ritmu kot prva, nekaj pred koncem drugega dela pa je vodstvo Jesenic povišal Jure Dolinšek. V tretji tretjini so domači zmagovalca odločili z odličnim branjenjem ob igri z igralcem manj. Pa ne le da so se dobro branili, ampak so tudi dvakrat zadeli in odločili zmagovalca. Gosti so na koncu uspeli le malo omiliti poraz.

 

Celje pokleknilo šele ob koncu, Jesenice z zamudo

V drugem krogu so se predstavili tudi Celjani in sicer so na domačem ledu gostili Feldkirch. Dolgo časa je bil izid negotov in izenačen, potem pa so gosti le uveljavili svoje izkušnje. Jeseničani so za pot v Lustenau potrebovali debelih deset ur, kar je na igralcih pustilo svoje posledice. Tekmo so dolgo časa vodili, izgubili pa so jo v zadnji tretjini.

Ekipa ECE Celje za novo sezono

Ekipa ECE Celje za novo sezono (foto: HK Celje)

 HK ECE Celje : VEU Feldkirch 1:4             
(0:1, 1:0, 0:3)

Strelci: 0:1 Mairitsch (Harand, Essmann, 13.), 1:1 Hafner (Grahut, Ogrizek, 33.), 1:2 Mairitsch (Draschkowitz, Harand, 46.), 1:3 Maier (Stanley, 58.), 1:4 Stanley (Novak, 59.)

Celje je na svojem ledu odprlo sezono nastopov v INL. Nasprotnik je bil lanski Finalist tega tekmovanja Feldkirch, ki je veljal tudi za favorita. Ampak Celje se je odlično postavilo po robu nasprotniku in v prvem delu se je bil enakovreden boj. Feldkirch je sicer zadel, vendar z nekaj sreče bi tudi domači lahko zadeli ali celo vodili. V drugi tretjini so bili gostje nekaj nevarnejši, za domače pa je zadel veteran Tomi Hafner. Ob izenačenem izidu sta ekipi odšli na zadnji odmor. V začetku zadnjega dela je gostom uspelo izkoristiti eno svoji priložnosti, domači pa so krenili po izenačenje. Bili so blizu, vendar uspeha ni bilo. So pa v zadnjih minutah tekme, v razmiku slabe minute, gosti zadeli kar dvakrat in odločili zmagovalca.

Dvakrat v polno - Sašo Rajsar

Dvakrat v polno – Sašo Rajsar (foto: Drago Cvetanovič)

EHC Lustenau : SIJ Acroni Jesenice 4:3

(0:1, 2:2, 2:0)

Strelci: 0:1 Ankerst (Pesjak, 9.), 0:2 Rajsar (Manfreda, 26.), 1:2 Barney, 31., 1:3 Rajsar (Tošič, Manfreda,37.), 2:3 Wiedmaier (Barney, Wolf, 39.),  3:3 Barney (Saarinen, Wiedmaier, 52., PP1), 4:3 Winzig (Barney, 54.)

Jeseničani so na poti imeli obilo težav, zaradi česar je bila tekma prestavljena na kasnejši termin. Uvod je bil nekoliko raztrgan, nato pa So Železarji z golom Jake Ankersta prišli v vodstvo. Tudi v drugem delu so igrali dobro, Sašo Rajsar pa je prednost povišal. Ob power playu se je Železarjem ponujala priložnost za še višje vodstvo, zgodilo pa se je ravno obratno. Domači so znižali, vendar je Sašo Rajsar ponovno zadel za dva zadetka naskoka. Pred koncem so domači še enkrat znižali in v zadnji del sta ekipi šli ob zadetku razlike. Boj v zadnji tretjini je bil ogorčen, več moči pa je ostalo domačim, ki so v zadnjih desetih minutah v razmiku dveh minut dosegli dva zadetka in si zagotovili tri točke.