2. oktober 2019, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije se je minuli konec tedna predstavila na 5. Olimpijskem festivalu, ki je v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Tokratna predstavitev najhitrejšega ekipnega športa na svetu je bila namenjena izključno ženskemu hokeju, katerega so v dvodnevnem festivalskem dogajanju predstavile članice HK SŽ Olimpija in HK Triglav Kranj.

Dekleta so prvi dan festivala, ki je bil namenjen predvsem vrtcem in osnovnim šolam, hokej na ledu predstavile najmlajšim bodočim športnikom. Po kratki uvodni predstavitvi so fantje in dekleta urno poprijeli za hokejske palice in pričeli z premagovanjem postavljenega poligona. Za tiste bolj drzne pa so dekleta pripravile tudi “strelišče”, kjer so obiskovalci lahko preizkusili moč in tehniko strela. Sobotni program pa je bil odprt zlasti za družine, kjer so obiskovalci ob spremljevalnem programu lahko spoznavali športe. Dekletom je s pomočjo moderatorja uspelo predstaviti tako ženski hokej kot nekatere njihove uspehe.

Upamo lahko le, da je dekletom uspelo doseči svoj cilj in pridobiti kakšno novo igralko.