Od 19. marca je bil hokej prisoten v vseh večjih Mercatorjevih centrih po Sloveniji, kjer so se obiskovalci lahko pomerili v namiznem hokeju, se slikali v hokejski opremi in sodelovali v nagradni igri z glavno nagrado Škodo Yeti.

Namen dogodkov je bila promocija svetovnega prvenstva v hokeju na ledu, ki se prične 29. aprila v Bratislavi na Slovaškem.  Zanimanje za hokejsko akcijo je bilo precejšnje, saj so bili dogodki dobro obiskani s strani navijačev in oboževalcev hokeja. Namizni hokej je požel veliko navdušenja, tudi zavoljo dejstva, ker so mnogi zanj slišali prvič, zato so se s soigralci z veseljem pomerili v igri.

Petkov sklepni dogodek se bo pričel ob 9. uri z ustaljenim zabavnim programom, in sicer v Mercator Centru Ljubljana – Šiška. Obiskovalci se bodo lahko zabavali ob igranju namiznega hokeja, se fotografirali v opravi hokejista, najmlajše pa bo animirala maskota Yeti. Uradna otvoritev dogodka se bo pričela ob 17. uri z uvodnim nagovorom predsednika Hokejske zveze Matjaža Rakovca, o pomenu hokeja pa bo spregovorila slovaška veleposlanica dr. Marianna Oravcova. Častnima gostoma se bodo zatem pridružili hokejski reprezentati, ki se bodo javnosti tokrat prvič pokazali v popolni postavi za odhod na Slovaško. Predstavili se bodo na modni reviji v športno-elegantnih in elegantnih oblačilih modne hiše Modiana, kasneje pa sodelovali pri akciji polnjenja Mercatorjevih vreč. Reprezentanti bodo, razdeljeni v skupine, pri blagajnah obiskovalcem Mercator Centra pomagali pri polnjenju nakupovalnih vrečk. Celotno dogajanje bodo spremljali glasbeni nastopi Omarja Naberja.

Škodino nagradno igro bo zaključila Maskota Yeti, oblečena v dres reprezentance, in izžrebala srečnega lastnika Yetija, svojo nagradno akcijo pa bo sklenila tudi Modiana. Izbrana trojica hokejistov – Marcel Rodman, Žiga Pance, Robert Kristan – bo po fotografiranju v trgovini izžrebala srečno nagrajenko, ki se bo odpravila na večerjo s hokejistom – reprezentantom po lastnem izboru.