16. oktober 2015, Ljubljana – Udeleženci Olimpijskega festivala mladih v soboto, 17. oktobra, od 10. do 17. ure na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer se bo predstavilo več kot 25 različnih športov in vrhunskih športnikov, se bodo imeli priložnost spoznati tudi s hokejem.

Za predstavitev hokeja in Hokejske zveze Slovenije bosta poskrbela ITAK Sport ter Floorball Klub Olimpija. Jesensko vreme ne dopušča, da bi se udeleženci festivala sredi Kongresnega trga lahko preizkusili v hokeju na ledu, zato si bomo tokrat pomagali s floorballom; možno pa bo tudi kupiti navijaške artikle slovenske hokejske reprezentance; tam pa bo tudi naš “ris” Andrej Tavželj.

Festival je priložnost, da otroci osebno spoznajo znane slovenske športnike ter se spoznajo z najrazličnejšimi športi. Otroci in njihovi starši bodo tako lahko v celodnevnih športnih delavnicah in pestrem spremljevalnem programu spoznavali, kako pomembno za zdravje je ukvarjanje s športom ter kako lahko šport pozitivno vpliva na življenje in oblikuje pogled na svet.

Dogodek bo ves dan povezoval Ribič Pepe, za glasbeno vzdušje bo poskrbela skupina Čuki. Plesni navdušenci boste lahko uživali v jazz točki, nastopu Street male formacije in plesu na vozičkih, ljubitelji cirkusa bodo na svoj račun prišli ob nastopu žonglerske in ognjene skupine Čupakabra. Najmlajše bodo razveseljevali ASKO, SKB Papi, Wolfi, ljubljanski Zmajček in druge maskote, za pravi šov pa bodo poskrbeli Dunkin Devils in Urbana predstava (Urban roof).

Več informacij pa na strani organizatorja Olimpijskega komiteja – Združenja športnih zvez.