Hokejsko svetovno prvenstvo divizije IA, ki ga bo gostila stožiška dvorana v Ljubljani, je vse bližje.

Vodstvo Hokejske zveze Slovenije je danes napovedalo prodajo vstopnic za turnir, ki bo med 15. in 21. aprilom. Prve vstopnice bodo navijači lahko kupili že od petka od 13. ure dalje.

Prve karte so kupili predsednik HZS Matjaž Rakovec, vodstvo HZS in organizacijski odbor prvenstva, ter tako sporočili javnosti, da bodo pravila za vse enaka. Karte so naprodaj.

Sicer pa bodo od petka, v tej prvi fazi prodaje vstopnic, na voljo paketi vstopnic, in sicer tisti za vseh pet tekem določene reprezentance (nacionalni paket) in tisti za cel turnir. Cene za nacionalni paket segajo od 24 do 80 evrov, za mlajše od 15 in starejše od 65 let pa od 15 do 48 evrov. Vstopnice za celoten turnir so na voljo od 36 do 120 evrov (za mlajše od 15 in starejše od 65 let od 22 do 72 evrov).

Tretjega februarja pa bo stekla tudi prodaja vstopnic za posamezne tekme. Najcenejše vstopnice za eno tekmo stanejo šest, najdražje pa 20 evrov (za mlajše od 15 in starejše od 65 let pa štiri oziroma 12 evrov).
“Ocenjujemo, da bo v dvorani približno 10.000 mest na razpolago, ob tem imamo še v Vipu 150 mest za povabljence in 49 lož, ki jih bomo ponudili sponzorjem in drugim. Zdi se mi, da bodo to prvenstvo z zanimanjem spremljali tudi v sosednjih državah, Avstriji, Madžarski, Hrvaški, najavilo se je tudi že nekaj navijačev iz Velike Britanije in Ukrajine,” je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal predsednik HZS Matjaž Rakovec.

Mednarodna hokejska zveza je drugoligaško prvenstvo Sloveniji oziroma Ljubljani dodelila maja na kongresu v Bratislavi. Celotni stroški organizacije prvenstva znašajo približno milijon evrov, vodstvo HZS pa pravi, da je za prvenstvo praktično že vse pripravljeno oziroma dogovorjeno. Slovenija bo igrala v konkurenci Avstrije, Ukrajine, Japonske, Velike Britanije in Madžarske, med elito pa bosta vodili prvi dve mesti.

“Računam, da bo to v prvi vrsti promocija za slovenski hokej, da bomo v pozitivni luči predstavili hokej, šele potem pride na vrsto to, da delamo kakršen koli zaslužek za HZS. Smo bolj usmerjeni k temu, da ta spektakel vidi čim več gledalcev. V ta namen so tudi cene vstopnic tako naravnane, tako da bo dostopnost za širše množice in navijače toliko večja,” je še dejal Rakovec.

STA

Oglejte si cenik vstopnic
Fotografije

Predsednik HZS Matjaž Rakovec

S tiskovne konference

Na tiskovni konferenci HZS

Foto: Matic Klanjšek, HZS