V prvi fazi prodaje je bilo na voljo 252 paketnih vstopnic za celoten turnir (vseh 15 tekem) in 597 paketnih vstopnic za vse tekme slovenske reprezentance (5 tekem). Čeprav so na HZS v prvi fazi komunikacijo usmerili predvsem na najbolj zveste hokejske navdušence in se splošna promocijska akcija za prvenstvo še ni pričela, so vse razpoložljive vstopnice, ki so bile na voljo v prvi fazi, pošle že dobre tri ure po pričetku prodaje.

Čeprav so se na HZS zavedali, da bo spektakel v Stožicah magnet za gledalce, so bili vseeno presenečeni nad odličnim odzivom. Zaradi tega razmišljajo, da bi še pred pričetkom prodaje posameznih vstopnic ponudili v prodajo dodaten kontingent paketnih vstopnic. Dokončna odločitev v zvezi s tem bo predvidoma znana v začetku prihodnjega tedna.

Na letošnjem svetovnem prvenstvu bosta sodelovali dve sosednji državi, Avstrija in Madžarska. Zaradi tega vlada precejšnje zanimanje za prvenstvo tudi pri naših sosedih. Ker na HZS želijo omogočiti predvsem bučno podporo Risom, bo za gostujoče navijače na tekmah z reprezentanco Slovenije na voljo največ 2.000 vstopnic. Na ostalih tekmah teh omejitev ne bo.

Cene za nacionalni paket (vse tekme slovenske reprezentance) segajo od 24 do 80 evrov, za mlajše od 15 in starejše od 65 let pa od 15 do 48 evrov. Vstopnice za celoten turnir so na voljo od 36 do 120 evrov (za mlajše od 15 in starejše od 65 let od 22 do 72 evrov).

Tretjega februarja pa bo stekla tudi prodaja vstopnic za posamezne tekme. Najcenejše vstopnice za eno tekmo stanejo šest, najdražje pa do 20 evrov (za mlajše od 15 in starejše od 65 let pa štiri oziroma do 12 evrov).

Vstopnice bodo v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima, Petrolovih bencinskih servisih in na internetu.