Ljubljana, 25. januar 2012 – Hokejska zveza Slovenije bo v petek, 27. januarja, ob 13. uri, pričela s prodajo drugega kontingenta vstopnic za prihajajoče Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu Divizije I, ki bo od 15.-21.04.2012 potekalo v ljubljanski dvorani Stožice. Hokejska zveza Slovenije se je za prodajo drugega kontingenta vstopnic odločila na podlagi velikega zanimanja in odlične prodaje prvega kontingenta vstopnic. Posamezne vstopnice bodo na prodaj od 10. 2. Veliko zanimanje za turnir tudi v Avstriji in na Madžarskem.

Hokejska zveza Slovenije sporoča, da bo v petek, 27. januarja, ob. 13. uri, na prodaj drugi kontingent vstopnic. Na prodaj bo 2.000 vstopnic, hokejski navijači bodo lahko kupili vstopnice za celoten turnir (vseh 15 tekem) ali Nacionalni paket Slovenije za vse tekme slovenske reprezentance (5 tekem). Paketna prodaja bo trajala 14 dni oziroma do 7. februarja.

Za prodajo drugega kontingenta vstopnic so se na Hokejski zvezi Slovenije odločili zaradi izjemnega zanimanja in zaradi odlične prodaje prvega kontingenta vstopnic prejšnji petek, ki so bile razprodane v dobrih treh urah.

Za posamezne tekme od 10. februarja

Zaradi naknadne odločitve o prodaji drugega kontingenta vstopnic, so se na Hokejski zvezi Slovenije odločili za nov datum pričetka prodaje vstopnic za posamezne tekme – te bodo na prodaj od 10. februarja. Najcenejše vstopnice za eno tekmo stanejo šest, najdražje pa do 20 evrov (za mlajše od 15 in starejše od 65 let pa štiri oziroma do 12 evrov).

Na letošnjem svetovnem prvenstvu bosta sodelovali dve sosednji državi, Avstrija in Madžarska. Zaradi tega vlada precejšnje zanimanje za prvenstvo tudi pri naših sosedih. Ker na HZS želijo omogočiti predvsem bučno podporo Risom, bo za gostujoče navijače na tekmah z reprezentanco Slovenije na voljo največ 2.000 vstopnic. Na ostalih tekmah teh omejitev ne bo

Cene za Nacionalni paket (vse tekme slovenske reprezentance) segajo od 24 do 80 evrov, za mlajše od 15 in starejše od 65 let pa od 15 do 48 evrov. Vstopnice za celoten turnir so na voljo od 36 do 120 evrov (za mlajše od 15 in starejše od 65 let od 22 do 72 evrov)

Vstopnice bodo v prodaji na vseh prodajnih mestih in spletni strani Eventima in na Petrolovih bencinskih servisih.