10. marec 2017, Köln/Pariz – Z današnjim dnem so organizatorji hokejskega svetovnega prvenstva elitne divizije, ki ga bosta maja letos gostili Francija in Nemčija, v prodajo sprostili tudi vstopnice za posamične tekme na obeh prizoriščih – v kölnski areni LANXESS in pariški areni ACCOR, kjer bodo v prvem delu tekmovanja nastopali tudi slovenski risi.

“Zmogljivosti strežnikov na spletnem portalu za vstopnice bodo povečane na najvišjo raven, zagotovili pa bomo tudi dodatne linije za telefonsko prodajo vstopnic,” sporočajo organizatorji.

Z začetkom prodaje posamičnih vstopnic, ki so na voljo že od 19 evrov naprej, bo organizacijski odbor svetovnega prvenstva izpolnil svojo začetno obljubo, da ponudi vstopnice za vseh 64 tekem svetovnega prvenstva še pred pomladjo letos – in to kljub temu, da je povpraševanje po dnevnih vstopnicah, torej vstopnicah za vse tekme določenega dne, še naprej nezmanjšano.

“Samo s paketno ponudbo smo prodali že 450.000 vstopnic za obe lokaciji tekem. Velik korak na poti do prvega cilja – 600.000 gledalcev, smo s tem že storili. Tako imamo že zagotovljeno vrhunsko vzdušje v arenah še pred prodajo posamičnih vstopnic.“, je dejal Franz Reindl, predsednik organizacijskega odbora svetovnega prvenstva, ki je zelo zadovoljen z dosedanjim potekom prodaje vstopnic.

Pričakovano pa je za nekatere tekme na voljo le še majhno število vstopnic. Še posebej velja to za tekme nemške ekipe, vendar tudi za tekme Rusije in Švedske v Kölnu. Tudi v Parizu so prve tekme že skoraj razprodane. Posebno povpraševanje je po tekmah Francije, Švice, Kanade, Finske in Češke. V ponudbi, do odprodaje zalog, ostajajo tudi dosedanji paketi vstopnic.

Organizacijski odbor sporoča, da so vstopnice na voljo:

– na spletu na www.iihfworlds2017.com in www.facebook.com/iihfhockey, ali
– telefonsko na +49 (0)1806 2017 01 za Köln in +33 892 69 20 17 za Pariz.