Slovenija je zadnji dan turnirja igrala proti Avstriji in na koncu zmagala s 6:3 in tako brez poraza in izgubljene točke osvojila EIHC turnir v Ljubljani. Tekma z Avstrijo je bila za slovensko člansko reprezentanco že 307. po vrsti, odkar Slovenija nastopa kot samostojna država in zabeležila že svojo 141. zmago. Slovenija je dosegla tudi nov rekord in sicer je zabeležila že 12. zaporedno zmago ter tako ostaja neporažena že vse od 17. decembra 2011, ko jo je nazadnje premagala Francija s 4:5 po streljanju kazenskih strelov in to ravno na EIHC turnirju v Ljubljani.

Tekma z Avstrijo se je pričela s silovitim pritiskom slovenskih risov, ki nasprotniku nikakor niso dopustili, da bi lahko razvil kakšno bolj nevarno akcijo. V 5. minuti je bil zaradi prekrška za dve minuti izključen avstrijski igralec Matthias Trattnig, Slovenija pa je imela prvič na tekmi priložnost, da z igralcem več pride do vodstva. Priložnosti risi niso izpustili iz rok in v 7. minuti je Žiga Jeglič po lepem prodoru pred avstrijski gol premagala Bernharda Starkbauma. Po vodstvu Slovenije se je igra še bolj razživela in tudi Avstrijci so prišli do svojih priložnosti, vendar je Andrej Hočevar vse poizkuse suvereno ubranil. Ob koncu prvega dela tekme je bil izključen Manuel Geier in Slovenija je imela priložnost povišati vodstvo, vendar se to ni zgodilo in na odmor so risi odšli z minimalnim vodstvom.

Tudi druga tretjina se je začela po željah slovenskih navijačev in risi so ponovno imeli kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, vendar je bil Starkbaum vedno na mestu. V 22. minuti je bil izključen Jan Muršak, vendar Avstrijci niso znali izkoristiti igre z igralcem več na ledu. Po vrnitvi Muršaka na led so prekršek ponovno storili Avstrijci in z ledu je za dve minuti moral Konstantin Komarek. Risi so takoj spletli mrežo okoli avstrijskih vrat in po nekaj neuspešnih strelih sta do Muršaka podala Klemen Pretnar in Robert Sabolič, Mariborčan pa je z močnim strelom premagal Starkbauma in povišal vodstvo na 2:0. Sredi druge tretjine so imeli Avstrijci ponovno igralca manj na ledu in na videz nenevarno poslali plošček proti slovenskemu čuvaju mreže, Andreju Hočevarju in Hočevar je plošček želel ujeti v rokavico, vendar se mu je ta izmuznil za hrbet, Markus Schlacher pa je plošček le še potisnil čez golovo črto in znižal izid na 2:1. Veselje Avstrijcev pa ni trajalo dolgo in že slabo minuto kasneje je Slovenija po zaslugi Anžeta Kopitarja vodila s 3:1. Do konca drugega dela tekme je bilo še nekaj priložnosti na obeh straneh, vendar se izid ni več spremenil.

Zadnji del tekme pa so nekoliko bolje pričeli naši severni sosedi, ki pa svojih priložnosti niso znali izkoristiti, v 46. minuti pa je bil izključen Martin Schumnig in risi so ponovno imeli priložnost z igralcem več doseči zadetek in še enkrat več na tej tekmi priložnosti niso izpustili iz rok, saj je na 4:1 povišal Aleš Kranjc. Avstrijci so zaigrali precej bolj napadalno in kar nekaj časa niso izpustili Slovencev iz njihove obrambne tretjine, to premoč pa je v 51. minuti kronal Michael Raffl, ki je tako dal še nekaj upanja avstrijskim navijačem, da bi videli preobrat na tekmi. Ob koncu tekme so gledalci videli pravo malo goliado, saj je le dve minuti po drugem zadetku Avstrijcev na 5:2 povišal Marcel Rodman, ki je po prelepi podaji Anžeta Kopitarja plošček suvereno poslal za hrbet Bernharda Starkbauma, še slabi dve minuti kasneje pa je na 5:3 znižal Manuel Geier. Na koncu tekme so Avstrijci poizkušali še brez vratarja in s šestim igralcem na ledu, vendar se jim načrt ni izšel, ko so avstrijski branilci storili napako in sta proti praznemu avstrijskemu golu ušla Marcel Rodman, ki je lepo podal do Jana Urbasa, ta pa je plošček z lahkim strelom poslal v prazen gol in tako postavil končni izid tekme 6:3 za Slovenijo.

Slovenija je tako osvojila domači EIHC turnir pred Francijo, ki je zadnji dan turnirja z rezultatom 6:3 premagala Italijo in Avstrijo, ki je uspela premagati Italijo, Italija pa je brez ene same točke zasedla zadnje mesto.

Slovenija – Avstrija 6:3 (1:0, 2:1, 3:2)
Gledalcev: 4.500
Streli na gol: 37:19 (11:7, 15:4, 11:8)
Kazenske minute: 10:14 (2:8, 8:4, 0:2)
Strelci: 1:0 SLO Jeglič (Sabolič, Tičar) 7. PP1, 2:0 SLO Muršak (Pretnar, Sabolič) 25. PP1, 2:1 AVT Markus Schlacher 30. SH1, 3:1 SLO A. Kopitar (Muršak, Sabolič) 31. PP1, 4:1 SLO Kranjc (Pretnar, A. Kopitar) 48. PP1, 4:2 AVT Raffl (Latusa, Oberkofler) 51., 5:2 SLO M. Rodman (A. Kopitar) 53., 5:3 AVT Geier (Schuller) 55., 6:3 SLO Urbas (M. Rodman) 59. ENG

Druga tekma zadnjega dne:
Francija – Italija 6:3 (4:0, 1:1, 1:2)

Končni vrstni red EIHC turnirja v Ljubljani:
1. Slovenija 9 točk, 2. Francija 6, 3. Avstrija 3 in 4. Italija 0 točk

reprezentanca slovenije EIHC 2012