Prvi dan se je slovenska izbrana vrsta pomerila s Slovaki. Po boljšem pričetku Slovakov, ki so na turnir pripeljali reprezentanco do 16 let, so v 10. minuti tekme v vodstvo vendarle prišli Slovenci po izjemnem strelu Sebastjana Hadžiča. Še pred koncem prvega dela igre so Slovaki uspeli izenačiti, za kaj več pa je zmanjkalo časa, čeprav je bilo na obeh straneh še nekaj priložnosti za zadetek. V drugi tretjini sicer nismo videli zadetkov, vendar sta obe ekipi prikazali napadalen hokej in imeli kar nekaj izjemnih priložnosti za spremembo izida, vendar sta vratarja svoje delo opravljala več kot odlično. V zadnjem delu tekme pa so naši mladi upi, najprej v 42. minuti po prekrasnem zadetku Tima Ograjenška in nato še v 53. minuti po strelu Primoža Čuvana, prišli do vodstva s 3:1, vendar je nato sledil padec v igri, to pa so izkoristili Slovaki, ki so najprej v 54. minuti znižali izid na 3:2, nato pa le 8 sekund pred koncem rednega dela tekme še izenačili na 3:3. V podaljških sta obe strani igrali bolj previdno in tekmo so odločili kazenski streli, v katerih pa so bili srečnejši Slovaki in tako na koncu premagali mlade Slovence.

Drugi dan so mladi risi igrali tekmo proti domačinom Madžarom. Na tej tekmi so mladi Slovenci že na začetku krenili odločno v napad in tako preko Matica Snoja v 2. minuti tekme prišli v vodstvo z 1:0. Po vodstvu so upi slovenskega hokeja nadaljevali z borbeno in agresivno igro in tako nasprotniku niso dovolili, da bi resneje ogrozil slovenska vrata, trud pa se je poplačal v 15. minuti, ko je Nik Unuk zadel za 2:0. Na začetku druge tretjine je Tilen Kalan zadel za 3:0, nato pa so Madžari le začeli igrati nekoliko bolj agresivno in so v 27. minuti, ko so imeli na ledu igralca več, uspeli znižati izid na 3:1. V zadnji tretjini je na 4:1 v 48. minuti vodstvo povišal Luka Vinčec, nato pa so Madžari proti koncu tekme uspeli izid znižati na 4:3. V razburljivi končnici tekme, ko so se v slovenskem taboru bali scenarija prejšnjega dne, je v 59. minuti Sebastjan Hadžič postavil piko na i in postavil končni izid 5:3 za Slovenijo.

Zadnji dan pripravljalnega turnirja pa se je slovenska izbrana vrsta pomerila proti svojim vrstnikom iz Poljske. Poljaki so pred tem premagali Madžarsko s 4:2 in Slovaško s 3:1, tako da je ta tekma odločala o skupnem zmagovalcu turnirja. Slovenci so odločno krenili v tekmo in povedli že v 2. minuti, ko je Matic Snoj premagal poljskega vratarja. Matic Snoj se je kot strelec v statistiko vpisal še v 22. minuti tekme, ko je Slovenija povedla z 2:0. Poljaki so do konca druge tretjine uspeli znižati na 2:1, vendar je bilo to tudi vse. Končni izid 3:1 za Slovenijo je v 55. minuti postavil Luka Vičec in tako je naša mlada izbrana vrsta osvojila turnir. Vodstvo reprezentance je tako s prikazano igro, kot rezultati naše izbrane vrste na tem turnirju zelo zadovoljno.

Rezultati turnirja:
24.8.
Slovenija – Slovaška U-16 3:4 (1:1, 0:0, 2:2, 0:0, 0:1) – po kazenskih strelih
Madžarska – Poljska 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
25.8.
Slovaška U-16 – Poljska 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Madžarska – Slovenija 3:5 (0:2, 1:1, 2:2)
26.8.
Poljska – Slovenija 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Madžarska – Slovaška U-16 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)