Madžarski Kapošvar je tri dni gostil turnir reprezentanc štirih dežel, med katerimi je bila tudi Slovenija. Mladi Risi so v konkurenci domačinov Madžarov, Avstrijcev in Italijanov osvojili četrto mesto. V zadnjem dvoboju so tesno izgubili z Italijani.

Jan Drozg z nagrado za najboljšega napadalca (foto: Uroš Ban)

Jan Drozg z nagrado za najboljšega napadalca (foto: Uroš Ban)

Mladi Risi so v prvi tretjini preveč zaostali za nasprotnikom. Italijani so hitro povedli, vendar je slovenski napad znal odgovoriti ina Jan Drozg je v 12. minuti poskrbel za izenačenje. Zahodni sosedi so izkoristili dve napaki in si v eni minuti priigrali lepo prednost pred prvim odmorom. Na začetku drugega dela so Slovenci pritisnili na gol nasprotnika in Jan Drozg je dosegel gol za priključek. Italija je spet hitro odgovorila in ohranjala prednost dveh zadetkov tudi do konca druge tretjine. Sledila je razburljiva prva polovica tretje tretjine, v kateri so zadetki padali kot za stavo. Najprej so zadeli Italijani in s tem storili še en korak k zmagi. Slovenija se ni dala. Jan Drozg je s hat trickom in izkoriščenim power playom približal slovensko reprezentanco. Manjša napaka je prinesla nov zadetek v slovenski mreži, za tem pa popoln napad Risov, ki so z dvema zaporednima zadetkoma srečanje spet naredili povsem odprto. Zadela sta Anej Kujavec in Nejc Ilovar. Do konca srečanja je ostalo še deset minut, Risom pa je manjkalo nekaj discipline, saj so v tem delu dvakrat sedli na klop za kaznovane. Vzadnjo minuto je Dejan Varl vstopil brez vratarja in z dodatnim napadalcem, poskus pa se ni izšel in zmaga je šla v roke Italiji.

Mladi napadalec Jan Drizg se je na tem turnirju izkazal kot najbolj učinkovit in prejel nagrado za najboljšega napadalca turnirja.