Slovenska reprezentanca do 16 let je v času med 2. in 4. februarjem nastopila na Madžarskem, kjer se je trikrat pomerila s tamkajšnjimi vrstniki. Po prvem porazu sta sledili dve  zmagi, iz nastopa v nastop pa je varovancem Dejana Varla uspelo svoj nivo igre dvigniti na višji nivo. To se je seveda poznalo na rezultatu.

V prvem srečanju je slovenske mladeniče pokopala neučinkovitost. Kljub dobri predstavi na ledu, pa je manjkal uspešen zaključek. Dobra igra v obrambi žal ni bila nadgrajena z uspešnimi akcijami v napadu. Čeprav pravega zaključka ni bilo, pa so mladi Risi pokazali veliko – pravi pristop, hrabro in odgovorno igro. Srečanje v rednem delu ni prineslo spremembe izida, tudi podaljšek ni dal odgovor na vprašanje, kdo bo zmagovalec, v kazenskih strelih pa so domači uspeli zadeti in osvojiti prvo od treh srečanj.

Precej drugače je bilo v drugem nastopu. Mreža v golu se je hitro zatresla. Že v tretji minuti so domači povedli in slovenska zasedba se je lotila lova za domačini. Vztrajni napadi so se obrestovali v 15. Minuti, ko je Nik Brglez prinesel izenačenje. Ob izenačenem izidu sta ekipi tudi odšli na prvi odmor, v drugi tretjini pa nadaljevali z izenačeno borbo. To pot so Slovenci hitro prišli v vodstvo in tako izzvali domače na bolj odprto igro. Strelec je bil Erik Svetina, Slovenija pa je skozi drugih 20 minut narekovala tempo igri. Kljub nekaj lepim priložnostim, Slovenci niso več zadeli in izid je ostal nespremenjen vse do konca drugega dela. V tretjo tretjino so domači vstopili bolj agresivno, mladi Risi pa se s tem niso kaj prida obremenjevali in preko Patrika Rozmana že v 43. minuti skočili na dva zadetka naskoka. Preudarna in v pravi meri agresivna igra je Sloveniji na polovici zadnje tretjine prinesla zvišanje prednosti in potrditev zmage. Erik Svetina je poskrbel za četrto veselje slovenske klopi, domačim pa je pred koncem srečanja uspelo poraz le še nekoliko omiliti.

Zadnji dvoboj je prinesel prepričljivo zmago Sloveniji. Risi so hitro izkoristili prednost igralca več in z zadetkom Žige Urukala povedli srečanje. Domači so hitro izenačili in poskušali prevzeti pobudo, Slovenci pa so igrali bolje in pametneje in do konca prve tretjine nasprotniku pobegnili na dva zadetka naskoka. Jaka Šturm in Nejc Stojan sta bila uspešna strelca. Druga tretjina je minila v zelo izenačeni igri, kjer sta veliko dela opravili obe obrambi, na veselje gostov pa je v 36. minuti pod strelom Erika Svetine popustila ravno domača obramba. V zadnjem delu je bila igra v rokah Slovenije, ki so z novim zadetkom Nejca Stojana svojo prednost povečali in nadaljevali v tempu, ki ga domača vrsta ni uspela slediti. Z dvema zadetkoma Jurija Jovana  in enim Nika Brgleza so mladi Risi prišli do zelo prepričljive in povsem zaslužene zmage.

Na gostovanju na Madžarskem se je reprezentančni vrsti to pot priključil še član strokovnega sveta in pomočnik trenerja reprezentance do 20 let Gorazd Rekelj.

Madžarska : Slovenija 1:0
(0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) – po kazenskih strelih

Kazenske minute: Madžarska 14, Slovenija 12
Streli na gol: Madžarska 22, Slovenija 33

Slovenija : Madžarska 4:2
(1:1, 1:0, 2:1)

Strelci za Slovenijo:  1:1 Brglez (Seršen, Svetina, 15.),  2:1 Svetina (Seršen, Vuk, 25.), 3:1 Rozman (Stojan, Rus, 43.), 4:1 Svetina (Korošec, 50.)

Kazenske minute: Slovenija 12, Madžarska 16
Streli na gol: Slovenija 32, Madžarska 32

Madžarska : Slovenija 2:8
(1:3, 0:1, 1:4)

Strelci za Slovenijo: 0:1 Urukalo (Jugovic, Stražišar, 7., PP1), 1:2 Šturm (Jugovic, Pavc, 16.), 1:3 Stojan (Rus, 20.), 1:4 Seršen (Brglez, Svetina, 36.), 1:5 Stojan (Seršen, 43.), 2:6 Brglez ( Seršen, Svetina, 52., PP1), 2:7 Jovan (Korošec, 54.), 2:8 Jovan (Vuk, Rus, 57.)

Kazenske minute. Madžarska 8, Slovenija 4
Streli na gol: Madžarska 32, Slovenija 32

Slovenija: Hribar, Plavc, Stojan, Pavc, Stražišar, Rus, Urukalo, Kujavec, Korošec, Brglez, Seršen, Luznar, Jugovic, Brus, Vuk, Klofutar, Jovan, Svetina, Rozman, Šturm. Trener: Dejan Varl.