Slovenska reprezentanca šteje četrti, predzadnji dan zadnjega sklopa skupnih priprav pred odhodom na svetovno prvenstvo. Dopoldanski trening je posvečen pripravi na večerni nastop z Japonci. To srečanje bo odigrano na Jesenicah, mladi Risi pa bi radi posegli po zmagi, tako kot so to storili pred dvema dnevoma.

Nik Simšič je bil eden tistih bolj vidnih na prvem srečanju. Skupaj s soigralcema Timom Ograjenškom in Žanom Jezovškom so vedno nevarnost za nasprotnikovega vratarja. Nik se je iz napadalca za kratek čas prelevil v analitika in pokomentiral torkovo srečanje: »Srečanje proti Japoncem smo začeli zelo dobro, manjkal je le kakšen zadetek. Nato pa smo v drugi tretjini precej popustili. Kje je razlog je težko reči verjetno so bile naš problem naše številne izključitve. V tretji tretjini smo se vrnili v naš ritem in smo nasprotnika dohiteli ter na koncu tudi prehiteli. Začeli smo enostavno, izkoriščati naše prednosti in priložnosti, ki smo si jih s tem ustvarili.«

Naš napad odlično sodeluje (foto: Drago Cvetanovič)

Naš napad odlično sodeluje (foto: Drago Cvetanovič)

Ko je enkrat nasprotnik in njegov način igre znan, je priprava nanj veliko lažja. Zato tudi v večernem nastopu mladi Risi računajo na novo zmago, bolj kot na to pa na dobro igro. Vseeno gre še za pripravljalno tekmo, kjer bolj od rezultata štejejo napake, ki se v igri pokažejo in odpravijo. »Japonci so se v torek izkazali v igri z igralcem več in ob hitrih protinapadih, zato moramo zmanjšati naše individualne napake v nevtralni tretjini. Plošček mora iti hitro med nami, zato ga moramo čim prej oddati. Nasprotniku moramo preprečiti, da prihaja v priložnosti za zadetek zaradi naših napak. Naša igra mora biti disciplinirana vseh 60 minut,« je Nik Simšič na hitro pokazal v kateri smeri bo tekla slovenska igra v tem novem srečanju.

Že omenjeni napad je na preteklem preizkusu dosegel dva zadetka, uradno je enega dosegel tudi Nik. Je pričakovati še kakšnega že nocoj? »Nisem bil strelec, gre za napako v zapisniku. Dva zadetka je dosegel Žan Jezovšek, seveda pa se ne bi branili kakšnega podobnega dosežka tudi danes. Naš napad se zelo dobro ujame. Imamo veliko želje in zakaj ne bi zadevali še naprej. Seveda upamo na najboljše, zmaga reprezentance pa je seveda v ospredju,« pravi mladi slovenski napadalec.

Nik vedno išče priložnost za zadetek (foto: Drago Cvetanovič)

Nik vedno išče priložnost za zadetek (foto: Drago Cvetanovič)

Japonska igra nek specifičen hokej, hiter in zelo agresiven. So neumorni in nepopustljivi, ekipa, ki igra v istem ritmu vse srečanje. Nik je poskušal poiskati podobnosti z Italijani in Avstrijci, reprezentancama, ki bosta slovenska največja konkurenta za doseganje končnega cilja. »Z Avstrijci v pripravah še nismo igrali, smo pa igrali z Italijani. Japonci v primerjavi z Italijani igrajo veliko hitrejši hokej, vendar pa so Italijani veliko bolj organizirani v igri. Igrajo dobro načrtovano obrambo, ostajajo zadaj in čakajo na napake nasprotnika, medtem, ko so Japonci bolj agresivni in včasih pustijo kakšno luknjo v obrambi,« je dejal mladi slovenski hokejski up.

Nik Simšič je že tretjo sezono član ekipe Södertälje. Igra v kvalitetni ligi, kjer še naprej dokazuje svoje sposobnosti. Morda mu ravno to znanje daje dovolj samozavesti, da na svetovnem prvenstvu pričakuje presenečenje. »V Asiagu lahko dosežemo veliko. Lahko presenetimo Beloruse, mogoče Norvežane. Vsak je premagljiv, samo naša igra mora biti vrhunska in predvsem disciplinirana. Seveda moramo tudi verjeti v uspeh,« je odločen mladi Nik Simšič.