Slovenija – Francija 2:4 (2:2, 0:2, 0:0)
Streli na gol: 25:28 (13:8, 4:8, 8:12)
Kazenske minute: 12:14 (2:4, 2:6, 8:4)
Strelci: 0:1 FRA Bogdanoff; Perret 2., 1:1 SLO Uduc; Pem 11., 1:2 FRA Kazarine; Perret, Bogdanoff 13., 2:2 SLO Kozar; Petelin 16. PP1, 2:3 FRA Ville; Carpentier 22., 2:4 FRA Carpentier; Ville 38.

Drugi dan svetovnega prvenstva do 18 let so mladi slovenski risi doživeli prvi poraz. Francozi so bili premočan nasprotnik in na koncu so slavili z 2:4. Slovenijo čaka v soboto domača ekipa Slovaške.
Francozi so v tekmo krenili zelo napadalno in to se jim je obrestovalo že v 2. minuti, ko sta akcijo izvedla Perret in Bogdanoff, slednji pa je uspel premagati slovenskega vratarja Trelca. Po prejetem zadetku so tudi mladi upi slovenskega hokeja začeli igrati bolj napadalno in so imeli kar nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. V 11. minuti pa je sledila lepa akcija mladih risov in Uduc je izid izenačil na 1:1. Slovenci so dobili krila ter zaigrali še bolj napadalno, vendar so pozabili na obrambo in to se jim je hitro maščevalo, saj so mladi galski petelini že dobro minuto kasneje zopet povedli. V 14. minuti je bil kaznovan francoski igralec Leclerc in mladi Slovenci so imeli priložnost izid izenačiti z igralcem več na ledu. To jim je tudi uspelo, ko je Kozar le 13 sekund pred iztekom kazni francoskemu igralcu streljal in premagal francoskega vratarja Bonvalota. Do konca tretjine so imeli od igre nekoliko več Slovenci, vendar se izid ni več spremenil in je tako ostalo pri 2:2.

Začetek druge tretjine je ponovno pripadel Francozom, ki so zopet zelo kmalu prišli do zadetka in do novega vodstva. V 22. minuti tekme je zadel Ville. Mladi Francozi so strnili vrste v obrambi ter risom niso dopustili nevarnejših akcij, sami pa so izvajali protinapade. Zaradi bolj trde igre v obrambi so galski petelini storili več prekrškov, vendar Slovenci niso znali izkoristiti številčne prednosti na ledu. Francozi so brez težav nadzorovali igro, v 38. minuti pa je sledila napaka slovenske obrambe, ki pa so jo Francozi s pridom izkoristili in Carpentier je povišal vodstvo na 2:4.

V tretji tretjini so Slovenci poizkušali nadoknaditi rezultatski zaostanek, vendar so mladi Francozi s čvrsto igro v obrambi uspešno odbijali vse slovenske poizkuse. Ob zaključku tekme je v 58. minuti slovenski selektor Valerij Šahraj vzel odmor in verjetno bi iz vrat potegnil Trelca če ne bi Jeklič napravil prekrška in šel minuto in 45 sekund pred koncem tekme na klop za kaznovane. Tako se rezultat ni več spremenil in Francozi so se veselili prve zmage na tem svetovnem prvenstvu.

Izjava selektorja Valerija Šahraja po tekmi:
Tekma s Francijo je bila velikega pomena. V primeru zmage je bil garantiran obstanek v tej skupini in večji možnosti za višjo uvrstitev. Fantje so se tega zavedali, motivacije je bilo dovolj in tudi prvih dvajset minut je bilo odigranih tako kot je bilo dogovorjeno. V drugi tretjini se nismo drzali dogovora in prejeli dva nepotrebna zadetka. Imeli smo kar stirikrat igralca vec, vendar te premoci nismo izkoristili. V tretji tretjini smo sli na vse ali nic, fantje so dali od sebe vse, vendar nam sportna sreca ni bila naklonjena. Dvakrat smo tudi zatresli okvir vrat vendar ploscek ni in ni hotel v mrezo. Tudi stiri izkljucitve na nasi strani nam niso ravno pomagale pri poizkusu preobrata.

Preostali tekmi drugega dne:
Norveška – Italija 3:6 (1:1, 1:1, 1:4)
Slovaška – Japonska 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)