Slovenija je odigrala četrto tekmo na svetovnem prvenstvu Divizije I-A in še četrtič izgubila. Tokrat so bili z 2:6 boljši Francozi. S tem porazom je že en krog pred koncem prvenstva jasno, da bo Slovenija prihodnje leto igrala v Diviziji I-B.

Na četrti tekmi na svetovnem prvenstvu Divizije I-A v italijanskem Asiagu so se mladi upi slovenskega hokeja pomerili proti vrstnikom iz dežele galskih petelinov. To je bila tekma, ki je za obe ekipi odločala o obstanku v Diviziji I-A, zato so bili oboji maksimalno motivirani in odločeni, da svoji domovini priborijo obstanek v Diviziji I-A. Tekma se žal ponovno ni začela po željah slovenskih ljubiteljev hokeja na ledu, saj so po kar nekaj lepih priložnostih na obeh straneh v 8. minuti tekme prvi zadeli Francozi. Mladi risi so bili galskim petelinom popolnoma enakovreden tekmec če ne celo kanček nevarnejši, vendar plošček ni in ni hotel v gol. To se je Slovencem maščevalo v 18. minuti, ko so se branili z igralcem manj, Francozi pa so preko Florana Douaya povedli z 0:2. To je bil tudi končni izid prve tretjine in rezultat niti približno ni odražal realnega razmerja moči na ledu.

V drugo tretjino so mladi Slovenci odšli odločeni, da izid spreobrnejo in zato so na začetku druge tretjine nanizali kar 3 izključitve, ki so bile odraz prevelike želje po čim hitrejšem zadetku in rezultatskemu priključku. Francozi so tako v prvi polovici drugega dela tekme prevladovali in več streljali, vendar je Žan Us uspel vse njihove poizkuse odbiti. V 28. minuti je sledila izključitev francoskega igralca in mladi risi so začutili priložnost za zadetek, vendar tako kot že velikokrat na tem prvenstvu, je realizacija pri tako imenovanem power playu šepala in Francozi so se uspeli obraniti z igralcem manj. Že v naslednjem napadu po vrnitvi izključenega Francoza na led pa je Romain Chapuis izvedel izjemen strel in premagal ne preveč razpoloženega Žana Usa. Francija je vodila z 0:3 in mladim risom je postalo jasno, da jih lahko reši le še prava ofenziva na francoski gol. Tako so po prejetem tretjem zadetku vse sile usmerili v napad in dobro minuto kasneje je Nik Pem znižal izid na 1:3. To je Slovencem vlilo še nekaj upanja in samozavesti, da lahko spreobrnejo izid v svoj prid zato so nadaljevali z napadalno igro, ki pa se je v 38. minuti tudi izplačala, saj je Žan Jezovšek z izjemnim strelom matiral Toma Aubruna in znižal na 2:3. Žal je Slovencem po tem zadetku koncentracija nekoliko padla in so postali nepazljivi v obrambnih nalogah, to pa je izkoristil Romain Chapuis, ki je že v naslednjem napadu povišal vodstvo Francije na 2:4. Francija je tako tudi na drugi odmor odšla z dvema goloma prednosti.

Tretja tretjina je sicer povsem pripadla mladim risom, ki so na vse načine poizkušali priti do preobrata, vendar plošček kljub številnim poizkusom ni hotel za hrbet francoskega čuvaja mreže. Poleg tega so mladi risi tudi naredili dva nepotrebna prekrška in ko je bil v 51. minuti izključen Miha Logar je le dobro minuto kasneje Fabien Metais povišal vodstvo na 2:5. Po tem zadetku je vse bolj postajalo jasno, da se račun našim mladim hokejistom ne bo izšel, čeprav so se fantje še zagrizeno trudili doseči zadetek. V 53. minuti se je Slovencem ponudila priložnost za to, saj je bil izključen Malo Ville. Francozi so se dobro postavili v obrambi in našim v dveh minutah ni uspelo postaviti cone v napadalni tretjini kaj šele resneje streljati na gol in tako je bilo jasno, da je poraz neizbežen. Videlo se je, da je fantom to vzelo vse moči in voljo in v 55. minuti je Fabien Metais po samostojnem prodoru postavil končni izid 2:6. Francija si je s to zmago izborila obstanek v Diviziji I-A, Slovenija pa se je že en krog pred koncem prvenstva zacementirala na zadnjem 6. mestu, ki pelje en rang nižje in sicer v Divizijo I-B.

Slovenija – Francija 2:6 (0:2, 2:2, 0:2)
Streli na gol: 42:33 (10:10, 12:15, 20:8)
Kazenske minute: 14:12 (2:4, 8:4, 4:4)
Strelci: 0:1 FRA Guillaume Leclerc (Maurin Bouvet, Kevin Bozon) 8., 0:2 FRA Floran Douay (Kevin Bozon, Pierre Crinon) 18. PP1, 0:3 FRA Romain Chapuis (Floran Douay) 30., 1:3 SLO Nik Pem (Matic Jeklič, Aleš Jeklič) 31., 2:3 SLO Žan Jezovšek (Tim Ograjenšek, Kristan Čepon) 38., 2:4 FRA Romain Chapuis (Kevin Bozon, Floran Douay) 38., 2:5 FRA Fabien Metais (Maurin Bouvet, Pierre Crinon) 52. PP1, 2:6 FRA Fabien Metais 55.

Preostali srečanji 4. kroga:
Norveška – Belorusija 6:3 (2:2, 3:0, 1:1)
Italija – Danska 0:5 (0:0, 0:4, 0:1)

Lestvica:
1. Norveška 12 točk +19,
2. Danska 11 +13,
3.Italija 6 -12,
4. Belorusija 4 -2,
5. Francija 3 – 6 in
6. Slovenija 0 točk -12.