Slovenija – Norveška 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Streli na gol: 12:36 (9:9, 1:15, 2:12)

Kazenske minute: 18:12 (8:8, 8:2, 2:2)

Strelci: 0:1 NOR Soberg; Salsten, Karterud 12. PP1, 1:1 SLO Podrekar; Pem Kraigher 16. PP1, 1:2 NOR Medby; Salsten, Karterud 35. PP1, 1:3 NOR Baar; Nielsen, Tollefsen 48., 1:4 NOR Pedersen 58. SH1 ENG

 

Na četrti tekmi mladinskega svetovnega prvenstva do 18 let Divizije I-A je slovenska reprezentanca še tretjič izgubila. Tokrat so morali z 1:4 priznati premoč Norvežanom.

 

Tekma se je pričela s precej enakovredno igro. Obe ekipi sta imeli nekaj priložnosti za zadetek, vendar sta oba čuvaja mreže, Trelc in Svendsen, ohranila svoji mreži nedotaknjeni. Prvi so gol dosegli Norvežani, ki so imeli, po izključitvi Stana, igralca več na ledu in je norveško številčno premoč na ledu kronal Soberg. Ni minilo dolgo, ko se je situacija obrnila in so imeli mladi risi igralca več za izenačenje na 1:1 pa je poskrbel Podrekar. Z neodločenim izidom 1:1 se je tudi končala prva tretjina.

 

V drugi tretjini smo videli popolno dominacijo Norvežanov, ki so imeli vrsto lepih priložnosti za zadetek, vendar je Slovence ponovno reševal razpoloženi Trelc. Edini gol v drugi tretjini je dosegel norveški igralec Medby, ki je po lepi akciji in podaji Salstena, ko so imeli Norvežani igralca več na ledu, premagal mladega slovenskega vratarja.

 

V zadnjem delu tekme pa se je ponovila zgodba s tekme proti Slovaški. Mladim upom slovenskega hokeja je ponovno zmanjkalo moči, to pa so nasprotniki ob koncu tekme kaznovali. Najprej je za vodstvo 1:3 poskrbel Baar, v 58. minuti pa je končnih 1:4 postavil Pedersen, ki je zadel z razdalje v prazno slovensko mrežo. Slovenski selektor Valerij Šahraj je namreč v 57. minuti iz gola potegnil vratarja in v igro poslal šestega igralca. Še pred tem je prekršek storil norveški igralec Simonsen, ki je dobil dvo minutno kazen in tako so imeli Slovenci na ledu dva igralca več, vendar na žalost niso uspeli zadeti, to pa je na koncu kot že rečeno kaznoval Pedersen.

 

Slovenija ima tako pred zadnjim dnem na svetovnim prvenstvom eno zmago in tri poraze ter so s tremi točkami na 5. mestu. Še vedno si niso izborili obstanka v Diviziji I-A, saj so Japonci kar malo presenetili Italijane in jim odščipnili točko. Slovenija ima še možnosti tudi za 4. mesto, vendar mora v torek že v rednem delu tekme premagati Italijane, Japonci pa Francoze.

 

Preostali tekmi četrtega dne:

Italija – Japonska 5:4 (1:2, 2:0, 1:2, 1:0) – v podaljšku

Slovaška – Francija 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)