Na drugi tekmi svetovnega prvenstva Divizije I-A se je Slovenija pomerila proti močni izbrani vrsti Norveške in dve tretjini tekme še držala korak z njimi, nato pa v zadnji tretjini popustila in na koncu izgubila z rezultatom 3:7.

V tekmo so mladi risi stopili podobno kot včeraj proti Italiji, odločno in napadalno in nasprotniku nikakor niso dovoljevali, da bi razvil svojo agresivno igro s katero so Norvežani vedno zelo nevarni. Mladi vikingi so na začetku delovali nekoliko izgubljeno in živčno ter zaradi tega delali precej napak in na ta način je bil že v 5. minuti izključen Haavard Steen. V tem obdobju tekme so imeli mladi Slovenci tudi največ od igre in bili izredno nevarni, vendar zadetka niso in niso mogli dati, to pa se jim je maščevalo v 10. minuti, ko so imeli mladi risi že drugič igralca več na ledu, vendar so ponovno pri podajanju napravili hudo napako in Colin Olsen je to znal kaznovati in popeljal Norveško v vodstvo z 0:1. Po prejetem zadetku se slovenski upi niso vdali in še naprej napadali, v 15. minuti pa so ponovno dobili priložnost v igri z igralcem več in tega niso več izpustili, saj je Nik Simšič v 17. minuti uspel izid izenačiti na 1:1. To je bil tudi končni izid prve tretjine.

V nadaljevanju so Norvežani postajali vse nevarnejši, vendar pa tudi mladi risi niso v priložnostih prav nič zaostajali za svojimi nasprotniki in gledalci so lahko videli zelo atraktiven hokej z veliko priložnosti na obeh straneh. Prvi so ponovno zadeli Norvežani, ki so v 31. minuti izkoristili igralca več na ledu in Markus Soberg je zadel za 1:2. Ob koncu druge tretjine pa so najprej mladi vikingi preko Ole Pettra Overgaarda povišali vodstvo na 1:3, takoj v naslednjem napadu pa so preko Aleša Jekliča zadeli še mladi risi in znižali na 2:3. Rezultat se do konca drugega dela tekme ni več spremenil in na odmor so z minimalno prednostjo odšli Norvežani.

Zadnja tretjina pa je bila za pozabo in opomin za naprej, saj so mladi upi slovenskega hokeja povsem popustili in bili ves čas v podrejenem položaju. Že uvod v zadnji del igre je nakazal, da bodo Norvežani še bolj nevarni saj so dvakrat imeli izjemno priložnost za povišanje vodstva na 2:4, vendar je Žan Us oba poizkusa suvereno odbil, v 42. minuti pa je Anders Henriksen matiral našega čuvaja mreže in povišal vodstvo na 2:4. Slovenci so v nadaljevanju še nekajkrat poizkusili spreobrniti izid, vendar je bila norveška obramba zbrana in odbila vse poizkuse mladih Slovencev, nato pa so Norvežani v dveh minutah praktično odločili zmagovalca na tekmi. Najprej je v 52. minuti v igri z igralcem več zadel Ludvig Hoff, nato pa v 54. minuti še Haavard Steen in rezultat je bil že visokih 2:6. Norvežani niso popuščali in so še naprej nevarno napadali in imeli še nekaj lepih priložnosti, v 59. minuti pa je Ludvig Hoff zadel še enkrat. Ko je kazalo, da se izid ne bo več spremenil, pa je 40 sekund pred koncem tekme zadel Žan Jezovšek in postavil končni izid 3:7 za Norveško.

Jutri je na sporedu prost dan, v sredo pa naše mlade rise čaka obračun z Dansko.

Norveška – Slovenija 7:3 (1:1, 2:1, 4:1)
Streli na gol: 43:32 (8:14, 13:12, 22:6)
Kazenske minute: 16:20 (6:12, 6:4, 4:4)
Strelci: 1:0 NOR Colin Olsen (Jens Tonjum) 10. SH1, 1:1 SLO Nik Simšič (Tim Ograjenšek, Žan Jezovšek) 17. PP1, 2:1 NOR Markus Soberg (Ole Petter Overgaard, Ludvig Hoff) 31. PP1, 3:1 NOR Ole Petter Overgaard (Tobias Gabrielsen) 39., 3:2 SLO Aleš Jeklič (Sebastjan Hadžič) 39., 4:2 NOR Anders Henriksen (Andreas Klavestad) 42., 5:2 NOR Ludvig Hoff (Tobias Gabrielsen, Markus Soberg) 52. PP1, 6:2 NOR Haavard Steen (Andreas Klavestad) 54., 7:2 NOR Ludvig Hoff (Markus Soberg, Andreas Klavestad) 59., 7:3 SLO Žan Jezovšek (Nik Simšič) 60.

Preostali srečanji 2. kroga:
Danska – Francija 5:1 (1:0, 0:0, 4:1)
Italija – Belorusija 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Lestvica:1. Norveška 6 +5, 2. Italija 6 +4, 3. Danska 5 +5, 4. Belorusija 1 -4, 5. Slovenija 0 -5, 6. Francija 0 -5