2. maj 2019, Nur Sultan – Na tretjem obračunu na svetovnem prvenstvu Divizije I-A v kazahstanskem Nur Sultanu se je slovenska moška članska reprezentanca  pomerila z reprezentanco Belorusije, ki je bila na koncu boljša z rezultatom 4:1.

(Foto: Marat Akimzhanov)

(Foto: Marat Akimzhanov)

Slovenski hokejisti so znova prejeli zadetek v uvodnih minutah. Po tem ko je bil izključen Miha Zajc, so beloruski hokejisti prišli do hitrega vodstva. Plošček v mrežo vratarja Luke Gračnerja je v 4. minuti poslal Sharangovich Yegor. V nadaljevanju je bilo vroče tako pred beloruskim kot slovenskim golom. Risi so imeli pred koncem tretjine igralca več na ledu, a priložnosti niso izkoristili in v garderobo odšli z golom zaostanka. Razmerje v strelih pa je bilo v prid beloruski reprezentanci.

(Foto: Marat Akimzhanov)

(Foto: Marat Akimzhanov)

V drugi tretjini so se risi malo bolj razigrali in večkrat lepo prodrli proti vratom beloruskega čuvaja mreže Mihaila Milčakova, a žal jim mreže ni uspelo zatresti. V 28. minuti so imeli risi ponovno igralca več, ko je bil zaradi prekrška nad Anžetom Kopitarjem izključen Danil Bokun. Risi so večkrat zapretili, lepo priložnost je imel Jan Drozg, a je šla mimo gola, kot vse ostale priložnosti. Kmalu zatem so imeli Slovenci še enkrat igralca več na ledu. Vse je že kazalo na gol, za trenutek so se risi že veselili zadetka, a je sodnik pokazal, da zadetka ni bilo. V nadaljevanju je 2 + 2 minuti kazni, zaradi prekrška nad Boštjanom Goličičem, Maxim Šuško. V drugi tretjini so imeli risi kar osem minut igralca več na ledu, a jim nikakor ni uspelo izenačiti.

(Foto: Marat Akimzhanov)

(Foto: Marat Akimzhanov)

Zadnji del igre se je začel bolj po željah risov. V 44. minuti je za izenačenje, po podaji Davida Rodmana, zadel Robert Sabolič. A izenačenje je trajalo le dve minuti, dokler ni Belorusov ponovno popeljal v vodstvo Oleg Jevenko. Deset minut do konca tekme je vodstvo na 3: 1 povišal Geoff Platt. Selektor Ivo Jan je poskusil priti do izenačenja s šestimi igralci, kar so izkoristili Belorusi in končni rezultat 4:1 je postavil Artjom Demkov s strelom v prazen slovenski gol.

Rise jutri čaka obračun z izbrano vrsto Madžarske.

Belorusija – Slovenija 4:1 (1:0,0:0,3:1)

1:0 – 03:24 Sharangovich (Lisovets) PP1
1:1 – 43:30 Sabolič (Rodman)
2:1 – 45:42 Yevenko (Platt, Kovyrshin)
3:1 – 49:12 Platt (Denkov)
4:1 – 58:49 Demkov EN

Streli: BLR 31 (11,7,13); SLO 21 (3,8,10)
Kazni: BLR 12 (2,8,2); SLO 6 (4,0,2)

Slovenija: Gračnar/Pintarič, Sabolič, Kopitar, Rodman, Podlipnik, Kovačevič, Kuralt, Verlič, Ograjenšek, Gregorc, Magovac, Pance, Goličič, Hebar, Repe, Pretnar, Zajc, Čimžar, Drozg, Štebih, Kalan, Selektor: Ivo Jan