V drugem obračunu slovenske in japonske mlade hokejske reprezentance so slavili gosti iz dežele vzhajajočega sonca. Tesen obračun je bil ponovno odločen v zadnjih minutah zadnje tretjine, to pot so nastop bolje zaključili japonski hokejisti.

V prvi tretjini sta ekipi bili enakovreden boj, z veliko igre na telo, bilo pa je veliko poskusov iz izdelanih akcij. Tekma je bila na višjem nivoju kot torkova. Japonci so želeli uveljaviti svoj hiter način igre, Slovenci pa so se zanašali na taktično in tehnično boljšo igro. Tudi slovenske priložnosti so bile bolj zrele, čeprav bi tudi nasprotnik lahko zadel iz dveh zelo dobro izpeljanih akcij. Mladi Risi so v vodstvo prišli po prodoru Nika Pema, ki je s pol razdalje meril dovolj natančno za vodstvo.

Veselje ob zadetku Nika Pema je bilo žal edino slovensko (foto: Drago Cvetanovič)

Veselje ob zadetku Nika Pema je bilo žal edino slovensko (foto: Drago Cvetanovič)

V drugem delu je bilo srečanje za odtenek še bolj ostro, to pa je vodilo tudi k prvim izključitvam. Najprej je na klop za kaznovane moral Japonec, a prednost za Slovence je bila sila kratka. V igri štirih proti štirim do spremembe izida ni prišlo, so se pa kmalu za tem Risi morali braniti z igralcem manj. V zadnjih petih minutah drugega dela se je Risom ponudila priložnost v power playu, natančneje v dveh zaporednih, zadetka za višje vodstvo pa žal ni bilo.

Slovenski vratar Žan Us je imel precej dela (foto: Drago Cvetanovič)

Slovenski vratar Žan Us je imel precej dela (foto: Drago Cvetanovič)

Tako kot prvi dvoboj, je tudi drugega odločala igra v tretji tretjini. Slovenci so kmalu sedli na klop za kaznovane, a z igralcem manj uspešno branili svoj gol. Pred iztekom kazni Sloveniji, je na klop moral tudi Japonec, tako da so se napadi preselili na nasprotno stran igrišča. Šest minut zaporedne igre z igralcem več ni prineslo veselja Risom, saj jim ni uspelo prebiti zgoščeno japonsko obrambo. Kar ni uspelo Slovencem, je ob polnih močeh uspelo Japoncem. V 53. minuti so prišli do izenačenja in s tem naredili končnico še bolj zanimivo. Štiri minute kasneje so bili že v vodstvu, Risi pa v slabem položaju. Napad za izenačenjem se je pričel, pri tem pa je prišlo do novega prekrška na strani Slovenije. Izid se ni spremenil in Japoncem je šla zmaga drugega medsebojnega obračuna.

Slovenija U20 : Japonska U20 1:2
(1:0, 0:0. 0:2)

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 150. Sodniki: Zrnič, Čamdžić, Pagon.

Strelci: 1:0 Pem (Hadžič, Kalan, 9.), 1:1 Hikosaka (Namioka, Hirano, 53.), 1:2 Halliday (Minoshima, Hikosaka, 57.)

Kazenske minute: Slovenija 8 (0, 4, 4), Japonska 12 (0, 6, 6)
Streli na gol: Slovenija 34 (11, 12, 11), Japonska 32 (12, 13, 7)

Slovenija U20: Us, Trelc, Logar, Kompolšek, Kraigher, Jeklič A., Zorko, Lampič, Krašovec, Hadžič, Vinčec, Ograjenšek, Kalan, jezovšek, Unuk, Maver, Simšič, pem, Potočnik, Glavič, Grošelj, Jeklič M. Trener: Gorazd Drinovec.

Foto: Drago Cvetanovič/HZS
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6091689684758704673?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]