HK Celje : HK Triglav 4:1
(0:0, 1:1, 3:0)

Celje, dvorana v mestnem parku. Gledalcev: 120. Sodniki: Lešnjak, Miklič, Rojko.

Strelci: 1:0 Mercina (Zupanc, Kastelic, 32.), 1:1 Lampič (Vovk, 32.), 2:1 Knez (Klavžar, 48.), 3:1 Kuzman, 55., PP1, 4:1 Grahut, 60.

Kazenske minute: Celje 6, Triglav 6.

V slovenskem obračunu lige INL, ki je štela tudi za točke državnega prvenstva, sta se med seboj pomerili ekipi Celja in Triglava. Celjani, ki pred tem srečanjem še niso okusili slasti zmage, so na domačem ledu želeli to dejstvo spremeniti. Zato so krenili odločno in napadalno v srečanje. Kranjski Orli so pritisk vzdržali in vzpostavili ravnotežje, nato pa se je pričel ogorčen boj za zmago. Ekipi nista želeli veliko tvegati, zato se je igralo zelo disciplinirano. Šele po polovici srečanja se je mreža prvič zatresla, za veselje dobrih sto gledalcev pa so poskrbeli domači hokejisti. Miha Mercina je Celje popoeljal v vodstvo, ki pa je trajalo sila kratek čas. Jan Lampič je že po pol minute igre zadel in lov za zmago se je pričel iz ničle. V izenačeni zadnji tretjini pa so bili Celjani bolj zbrani in tudi natančni. Blaž Knez je domače popeljal v vodstvo, ki so ga do konca srečanja le še nadgradili. Po zadetku Žige Kuzmana ob igri z igralcem več in Nika Grahuta le nekaj sekund pred iztekom igralnega časa, so si Celjani priigrali prvo zmago v sezoni.

Celjani so se štirikrat veselili zadetkov, na koncu tudi zmage (foto: Drago Cvetanovič)

Celjani so se štirikrat veselili zadetkov, na koncu tudi zmage (foto: Drago Cvetanovič)

EHC Bregenzerwald : HK MK Bled 7:1
(1:0, 2:1, 4:0)

Dornbirn, Alberschwerde. Gledalcev: 450. Sodniki: Wallner, Kucher, Moisi.

Strelci: 1:0 Wolf (Ban, Lundström, 8.), 1:1 Kaimel (Potočnik, Novak, 23.), 2:1 Putnik (Judex, Fussenegger, 31.), 3:1 Lundström (Wolf, Waldhauser, 38., SH1), 4:1 Lundström (Ban, Frahmer, 41., PP1), 5:1 Purkhard (Judex, Haidinger, 47.), 6:1 Haußle (Putnik, 53.), 7:1 Putnik (Wolf, Unterberger, 60.SH1)

Kazenske minute: Bregenzerwald 12, Bled 10

Domača ekipa je bila favorit srečanja, vendar so Blejci lep čas srečanja držali aktualen izid. Čeprav so domači povedli že v prvi polovici prve tretjine, se gosti niso vdali v usodo, ampak so iskali svoje priložnosti. Veliko dela je opravil blejski vratar Nace Kapus, ki je ubranil veliko domačih poskusov. V začetku drugega dela je Klemen Kaimel prinesel izenačenje na tekmi in veselje na blejsko klop. Na polovici tekme so domači spet prešli v vodstvo, ob koncu druge tretjine pa so Blejci napadali z igralcem več, a prejeli zadetek, ki jim je nekako spodrezal krila. Že v uvodnih sekundah so hokejisti Bregenzerwalda ponovno zadeli, do konca pa zmago le še potrjevali.

EHC Alge Elastic Lustenau : HDD Jesenice 2:1
(0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) – po kazenskih strelih

Lustenau, Rheinhalle. Gledalcev: 672. Sodniki: Nikolić, König. Mair.

Strelci: 0:1 Pem (Manfreda, 36.), 1:1 Barney (Wiedmaier, Oraze, 38., PP1), 2:1 Wilfan, 65 GWS

Kazenske minute: Lustenau 18, Jesenice 28

Derbi kroga je potekal v Lustenauu. Vodilni ekipi, domači Lustenau in Jeseničani so uprizorili pravo bitko za končno zmago. Železarji so bili nekoliko nevarnejši, žal pa premalo natančni. Že v prvi tretjini bi si lahko priigrali prednost, saj so domači veliko časa presedeli na klopi za kaznovane. Vendar so varovanci Heikkija Mälkiä uspešno odbijali jeseniške napade in držali izid na začetnih 0:0. Druga tretjina je v večjem delu potekala enako kot prva. Železarji so imeli minuto prednosti dveh igralcev, a priložnost je ostala neizkoriščena. Le malo po izteku kazni domačemu hokejistu pa so Jeseničani le zadeli in prešli v vodstvo. Uspešen je bil Nik Pem. Vendar je sledila izključitev tudi pri Železarjih in prvi strelec domačih je izid poravnal na 1:1. Vojna na ledu se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini, v kateri so Jeseničani vzdržali minuto in 45 sekund z dvema igralcema manj. Kljub temu so več poskušali, domače obrambe pa jim ni uspelo prebiti. Izenačen izid je vodil v podaljšek, na koncu tudi do kazenskih strelov, kjer pa so domači uspeli doseči zadetek in si priigrati še drugo točko.

Nik Pem zadel za vodstvo Jesenic, ki pa je prineslo le točko (foto: Drago Cvetanovič)

Nik Pem zadel za vodstvo Jesenic, ki pa je prineslo le točko (foto: Drago Cvetanovič)

EK Zell am See : HK Playboy Slavija 3:2
(1:1, 1:1, 1:0)

Zell am See, Ledena dvorana. Gledalcev: 712. Sodniki: Hoffer, Höller, Mutz.

Strelci: 0:1 Oberstar (Zagorc Pilko, Snoj, 5.), 1:1 Vala (Rataj, Wilfan, 20.), 1:2 Snoj (Zdešar, Krivec, 23.), 2:2 Wilfan (Vlcek, 33.), 3:2 Vlcek (Rataj, Vala, 47.)

Kazenske minute: Zell am See 6, Slavija 8

Zaloška Slavija iz tekme v tekmo kaže boljše predstave in tudi v Zell am See so odpotovali z željo po manjšem presenečenju in zmagi. Že v uvodu so svojo željo spremenili v vodstvo, ki ga je prinesel Luka Oberstar. Domači so več napadali, Tomaž Trelc pa je skrbel za nervozo v domačih vrstah. Žal je klonil pol minute pred iztekom prve tretjine. A to Založanov ni ustavilo. Ponovili so učinkovit uvod v tretjino tudi na začetku drugega dela in Tadej Snoj je gostom prinesel še drugo vodstvo na tekmi. Le nekaj za tem se je nudila priložnost za povišanje vodstva ob igri z dvema igralcema več, kar pa ni uspelo. Kazen je sledila kmalu in domači so izid izenačili. Napetih zadnjih 20 minut je odločil en prekršek in uspešna igra domačih z igralcem več. Kljub poskusu brez vratarja Založanom ni uspelo priti do izenačenja in vsaj točke, ki bi si jo tudi zaslužili.