HK Celje : VEU Feldkirch 4:5
(1:0, 1:1, 2:3, 0:0, 0:1) – po kazenskih strelih

Celje, dvorana v mestnem parku. Gledalcev: 250. Sodniki: Lešnjak, Černe, Turk.

Strelci: 1:0 Jezovšek (Kuzman, 2., PP2), 2:0 Mercina (Kuzman, Jezovšek, 29.), 2:1 Novak (Stanley, 31.), 2:2 Novak (Lindner, 41.), 3:2 Ogrizek (Ribič, 44.), 4:2 Kastelic (Nemeček, 46.), 4:3 Hampl (Maier, Breuß, 54., PP1), 4:4 Novak (Stanley, 56.), 4:5 Stanley, 65. GWS

Kazenske minute: Celje 8, Feldkirch 8.

Celjske ekipe se očitno drži precej smole. Po novi odlični predstavi so ponovno izgubili srečanje po izvajanju kazenskih strelov. Veliki Feldkirch se je mučil vse do zadnjega. Gosti so pričeli nervozno in si takoj privoščili dve izkljulitvi. Žan Jezovšek je prednost dveh igralcev spremenil v vodstvo domače ekipe. V izenačenem nadaljevanju zadetkov ni bilo, trd in enakovreden boj pa se je nadaljeval tudi v drugi tretjini. Miha Mercina je v 29. minuti domače popeljal v vodstvo z 2:0, ki pa ni vzdržalo dolgo. Po dorbi minuti so se gosti približali na zadetek zaostanka, že v prvi minuti tretje tretjine pa so izid poravnali. Celjani so vztrajali v lovu za zmago in si preko Aljaža Ogrizka in Nejca Kastelica priigrali ponovno dva zadetka prednosti, izkušeni gosti pa so tudi to prednost uspeli izničiti. Srečanje se je nadaljevalo v podaljšku, ki ni dalo odločitve, v kazenskih strelih pa je drugo točko gostom prinesel Dylan Stanley.

Nejc Kastelic je poskrbel za 4:2, izid pa ni vzdržal do konca (foto: HK Celje)

Nejc Kastelic je poskrbel za 4:2, izid pa ni vzdržal do konca (foto: HK Celje)

HK MK Bled : EK Zell am See 4:2
(2:0, 0:1, 2:1)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 120. Sodniki: Škofic, Čertanec, Pahor.

Strelci: 1:0 Burazin, 1., 2:0 Kaimel (Novak, Zajšek, 7.), 2:1 Vala (Rataj, Stefan, 38., PP1), 2:2 Vlcek (42., SH1), 3:2 Vodnjov (Potočnik, Zajšek, 59.), 4:2 Zajšek (Kaimel, PP1.)

Kazenske minute: Bled 6, Zell am See 10.

Kar ni uspelo Celjanom, je to pot uspelo Blejcem. Labodi so presenetili in si na domačem ledu pokorili vodilno ekipo Zell am See. Da bo to tekma Blejcev je nakazal Tadej Burazin, ki je že v prvi minuti tekme zadel za domače vodstvo. Na začetku sedme minute je za 2:0 poskrbelKlemen Kaimel, v izenačenem nadaljevanju pa se izid ni spremenil. V drugi tretjini so bili gosti napadalnejši in nevarnejši, domača obramba na čelu z Nacetom Kapusom pa je pokleknila nekaj minut pred iztekom druge tretjine, ko so gosti izkoristili prednost igralca več. Takoj na začetku tretjega dela so gosti izid izenačili, čeprav so igrali celo z igralcem manj. Za odtenek nevarnejši hokejiste iz Zell am Seeja svojih priložnosti niso uspeli izkoristiti, Blejci pa so potrpežljivo čakali na svoje. Le dve minuti pred koncem, takoj po izteku kazni za goste je za novo domače vodstvo poskrbel Jernej Vodnjov, za piko na i presenetljivi in zasluženi zmagi pa je poskrbel Matic Zajšek z zadetkom le nekaj sekund pred koncem.

Blejci do zaslužene zmage (foto: HK MK Bled)

Blejci do zaslužene zmage (foto: HK MK Bled)

EHC Lustenau : HK Triglav 8:4
(3:0, 2:3, 3:1)

Lustenau, Rheinhalle. Gledalcev: 672. Sodniki: Ruetz, König, Mair.

Strelci: 1:0 Barney (Wiedmaier, Saarinen, 5.), 2:0 Oberscheider (Gmeiner, 6.). 3:0 Saarinen (Oraze, Wilfan, 16., PP2), 4:0 Haberl (Ratz, 22., SH1), 4:1 Hočevar (Logar, Čimžar, 24.), 5:1 Barney, 31., 5:2 Škrjanec, 34., 5:3 Zupan (Terlikar, 35.), 6:3 Barney, 46., 7:3 Slivnik (Barney, 57.), 7:4 Kalan (Markelj, Grošelj, 58.), 8:4 Wilfan (Auer, 58.)

Kazenske minute: Lustenau 8, Triglav 6

Kranjski Orli so srečanje v Lustenauu pričeli slabše od pričakovanega. Že po dobrih petih minutah igre je bil njihov zaostanek dva zadetka, do konca prve tretjine pa so domači izkoristili še prednost dveh igralcev več in na odmor odšli z lepim naskokom. Odmor je gostom dobro del, saj bili v drugi tretjini nevarnejši in boljši od nasprotnika. Kljub temu so domači na začetku druge tretjine svojo prednost povečali, zadeli pa so z igralcem manj. Napadi Triglava so le obradili sadove, ko je za znižanje poskrbel Nejc Hočevar. A domači so nato izkoristili protinapad in spet pobegnili na varne štiri zadetke prednosti. Vendar Triglav ni popuščal. v Slabih dveh minutah sta Blaš Škrjanec in Žan Zupan poskrbela za izid, ki je gostom dajal možnosti za napad na zmago. A se je domača ekipa izkazala za čvrsto. V začetku tretjega dela so z zadetkom ponovno pobegnili na bolj varno razdaljo, v zaključnih minutah pa zadevali v pravem trenutku. Za Triglav je nov zadetek prispeval Luka Kalan, s čimer je le nekoliko omilil poraz.

Žan Zupan z zadetkom naredil srečanej zanimivo (foto: HK Triglav)

Žan Zupan z zadetkom naredil srečanej zanimivo (foto: HK Triglav)

EHC Bregenzerwald : HK Playboy Slavija 4:1
(1:0, 3:1, 0:0)

Dornbirn, sejemska dvorana. Gledalcev: 810. Sodniki: Strasser, Kalb, Sparer.

Strelci: 1:0 Unterberger (16.), 2:0 Ban (Fussenegger, 26.), 2:1 Snoj (Zdešar, Oberstar, 28., PP1), 3:1 Haidinger (Judex, Fussenegger, 38., PP1), 4:1 Lundström (Wolf, Ban, 40.)

Kazenske minute Bregenzerwald 24+20 (Mitgutsch) , Slavija 24+20 (Prusnik)

Bregenzerwald in Slavija sta v uvodnih minutah odigrala precej nervozno. Temu je sledil pretep in predčasno prhanje za dva akterja. Domačim je ta način bolj ustrezal, saj so v prvem delu dominirali in večino časa odigrali pred vrati Tomaža Trelca, ki je pokleknil le enkrat. Odločitev o zmagovalcu je padla v drugi tretjini. Domači so v 26. minuti svojo prednost povečali, a je Črt Snoj poskrbel za le zadetek zaostanka Slavije. Zadnje tri minute druge tretjine so bile povsem domače, ki so najprej izkoristili power play, nato pa pol minute pred iztekom igralnega časa zadeli za prednost treh zadetkov.  V zadnjem delu ni bilo veliko razburljivega. Domači so mirno kontrolirali potek srečanja, veliko nevarneje so napadali in svojo prednost ohranili varno. Slaviji ni uspelo prebiti domače obrambe, ena enakovredna tretjina pa ni bila dovolj za ugoden izid.