HK MK Bled : HK Triglav 1:6
(0:3, 1:1, 0:2)
Bled, ledena dvorana. Gledalcev 112. Sodniki: Lešnjak, Bohinc, Hoffman.

Strelci: 0:1 Ahačič A. (Kalan, Zupan, 6.), 0:2 Ahačič A. (Ahačič M., Terlikar, 12., PP1), 0:3 Logar (Terlikar, 14.), 1:3 Kaimel (Burazin, Waschl, 24., PP1), 1:4 Logar (Čimžar, 40., PP1), 1:5 Zupan (Ahačič A., 54., PP1), 1:6 Vovk (Lampič, Kalan, 60., PP1).

Kazenske minute: Bled 12, Triglav 14.

Blejska ekipa je Triglav pričakala na krilih zmage dan pred tem. Vendar so se gosti pokazali kot močnejša ekipa, kar so zelo hitro tudi pokazali z zadetkom v domači mreži. Predvsem v prvem delu je bil Triglav boljši nasprotnik Anže Ahačič pa je vodilnemu zadetku dodal še power play zadetek v 12. minuti. Le nekaj malega za tem je branilec Luka Logar prednost kranjskih hokejistov povečal na tri zadeteke. Na začetku druge tretjine je Klemen Kaimel vlil upe domačim z zadetkom ob igralcu več, a se Kranjčani niso dali presenetiti. Malo pred iztekom druge tretjine so vnovič izkoristili igro z igralcem več, v zadnjem delu pa z dvema zadetkoma le še potrdili zmago.

Tomi Hafner s podajo za izenačenje v prvi tretjini (foto: Drago Cvetanovič)

Tomi Hafner s podajo za izenačenje v prvi tretjini (foto: Drago Cvetanovič)

HK Celje : EHC Bregenzerwald 3:5
(1:1, 2:3, 0:1)
Celje, dvorana v mestnem parku. Gledalcev: 120. Sodniki: Kralj, Rojko, Turk.

Strelci: 0:1 Samardžić (Steiner, 3.), 1:1 Knez (Hafner, 12., PP2), 1:2 Wolf (Steiner, 21.), 1:3 Lundström (Purkhard, 24.), 2:3 Kastelic (Nemeček, 28.), 3:3 Nemeček (Kuzman, Knez, 38.), 3:4 Fussenegger (Haidinger, Purkhard, 39., PP1), 3:5 Ban (Lundström, Stadelmann, 48.)

Celjski hokejisti so na domačem ledu še enkrat več odigrali odlično tekmo, žal pa so srečanje izgubili zaradi trenutkov nezbranosti. Gosti so to izkoristili že v samem uvodu v srečanje. Domači so dlogo lovili priključek in ga ujeli ob prednosti dveh igralcev več. Zadel je Blaž Knez. Na začetku druge tretjine se je nezbrana igra Celja ponovila, gosti pa so to kaznovali z dvema zadetkoma. Trdo delo Celjanov je prineslo izenačenje po zadetkih Nejca Kastelica in Nika Nemečka, a ob koncu druge tretjine je Bregenzerwald pobegnil z zadetkom iz power playa. Lov za izenačenjem v zadnji tretjini se domačim žal ni izšel. Gosti so v 48. minuti še petič zadeli in do koncaa uspeli držati prednost dveh zadetkov.

Dvakrat med strelci - Nik Pem (foto: Drago Cvetanovič)

Dvakrat med strelci – Nik Pem (foto: Drago Cvetanovič)

HDD Jesenice : EC Kitzbühel 6:1
(2:1, 2:0, 2:0)

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 640. Sodniki: Škofic, Markizeti, Zgonc.

Strelci: 0:1 Magovac (Echtler, Lenes, 8., PP1), 1:1 Pem (Sodja, Podrekar, 9., PP1), 2:1 Svete (Pem, Sodja, 17., PP1), 3:1 Bizalj (Manfreda, Sefič, 25.), 4:1 Zupančič (Rajsar, 29.), 5:1 Židan (Brus, 42.), 6:1 Pem (Podrekar, Rakovič, 56.)

Kazenske minute: Jesenice 8, Kitzbühel 10

Na Jesenicah so se na začetku tekme poklonili spominu na pred dnevi umrlega Dr. Slavka Ažmana, nekdanjega predsednika HK Jesenice. Morda je spomin na ime tega velikega moža podžgalo Jeseničane, da so odigrali srečanje na visokem nivoju. Po uvodnem pritisku Železarjev so gosti izkoristili prednost igralca več, zadetek pa je prispeval Jeseničan v vrstah Kitzbühla Aleksander Magovac. Vendar so takoj za tem Jeseničani stvari začeli postavljati na svoje mesto. Najprej je power play izkoristil Nik Pem, povratnik v moštvo Jesenic, nato pa se je z zadetkom z modre črte proslavil še Žiga Svete. Druga tretjina je bila nadaljevanje prikazanega v prvem delu. Ofenziva Jesenic je prinesla najprej zadetek Petra Bizalja, nato pa se je z razdalje izkazal branilec Anže Zupančič. Visoka prednost je dovoljevala domačim tudi nekaj poigravanja in potez za publiko in ena od takih se je končala s lepim zadetkom Andreja Židana. Jeseniški strelski večer je zaključil tisti, ki ga je tudi odprl. Nik Pem je z drugim zadetkom pokazal, da je velika okrepitev Železarjev.

HK Playboy Slavija : VEU Feldkirch 3:4
(0:3, 1:0, 2:0. 0:1) – po podaljšku
Zalog, ledena dvorana. Gledalcev: 150. Sodniki: Fajdiga, Lešnjak, Miklič.

Strelci: 0:1 Harand (Hampl, Granbois, 9.), 0:2 Müller (Breuß, Maier, 16., PP1), 0:3 Novak (Stanley, Reiner, 18.), 1:3 Oberstar (Šimunovič, Zdešar, 32.), 2:3 Snoj (Zdešar, Zagorc Pilko, 53.) 3:3 Zdešar (Humar, Jančar, 60.), 3:4 Stanley (Fekete, Granbois64., PP1)

Kazenske minute: Slavija 14, Feldkirch 20.

Hokejisti Slavije so še v drugem nastopu ta vikend doživeli še drugi tesen poraz. To pot je bil boljši Feldkirch, vendar na začetku ni kazalo na tako negotov dvoboj. Gosti so si v prvem delu nabrali lepo zalogo treh zadetkov prednosti. Vendar so bili Založani vztrajni in počasi so prednost gostov topili. Luka Oberstar je načel mrežo nasprotnikov šele na začetku druge polovice srečanja. Iz minute v minuto so se Založani trudili in iskali poti do gola gostov, uspeli pa so znižati nekaj manj kot osem minut pred iztekom rednega dela srečanja. Dolgih a obenem kratkih osem minut je Založanom hitro minilo in na koncu je ostal le še poskus z dodatnim napadalcem in brez vratarja.Pogum se je izplačal in pol minute pred koncem je Jaka Zdešar izenačil izid. Srečanje se je nato nadaljevalo v podaljšku, tam pa je zmagovalca odločil Dylan Stanley. Založanom je ostala točka, prva v tej sezoni.