Štiri slovenska moštva so nastopala v prvem krogu drugega dela INL. Playboy Slavija in Triglav sta doma izgubila proti vodilnima Bregenzerwaldu in Lustenauu, Bled in Celje pa sta na gostovanju pri Kitzbühlu in Zell am See okusila avstrijsko hokejsko negostoljubnost. Jeseničani so bili to pot prosti.

HK Playboy Slavija : EHC Bregenzerwald 3:5
(3:0, 0:2, 0:3)

Dvorana v Zalogu. Gledalcev: 115. Sodniki: Lešnjak, Čertanec, Zgonc.

Strelci: 1:0 Zagorc Pilko (Prusnik, Snoj Č., 8.), 2:0 Čepon (Zagorc Pilko, Snoj Č., 11.), 3:0 Zdešar (Snoj T., Šimunovič, 16.), 3:1 Achermann (Frahmer, Lins, 23.), 3:2 Achermann (Purkhard, 33.), 3:3 Frahmer (Ban, Wolf, 45., PP2), 3:4 Judex (Ban, Wolf, 53., PP1), 3:5 Hauser (Stadelmann, Bereuter, 54.)

Kazenske minute: Slavija 10, Bregenzerwald 16

Založani so doma gostili eno od treh vodilnih ekip v INL. Odličen uvod v srečanje ni nakazoval razočaranja na koncu srečanja. Domači so odlično začeli in s tem nekoliko presenetili Bregenzerwald. Na začetku sedme minute je Tilen Zagorc Pilko kronal boljšo igro Slavije. Ob koncu enajste minute je Kristjan Čepon dosegel še drugi zadetek za domače, v 16. minuti pa je Jaka Zdešar z novim zadetkom postavil izid prve tretjine. Žal se Slaviji ni uspelo enako uspešno boriti še naprej. Gosti so bili v drugi tretjini napadalnejši in hitro so izid tudi znižali. Domačim se je nato ponudila priložnost v power playu, izkušeni gosti pa so se ubranili, takoj za tem pa tudi znižali na vsega zadetek zaostanka. To je obetalo trdo borbo za zmago v zadnjem delu. Slavija ni uspela ubraniti prednosti, napadalni gosti pa so izkoriščali igro z igralcem ali celo dvema več. V zadnji tretjini so se kar dvakrat znašli v priložnosti igrati z dvema igralcema več, darilo pa sprejeli z obema rokama. Tako je prišlo do izenačenja v 45. minuti, v 53. minuti pa je Slavija odbila napade s tremi igralci, ob vrnitvi enega od dveh kaznovanih igralcev domače ekipe pa so gosti zadeli še za vodstvo. To so potrdili že po pol minute igre s svojim petim zadetkom v mreži Tomaža Trelca in s tem postavili končni izid.

Hokejistom slavije je dobro kazalo, na koncu pa se ni izšlo (foto: HK Slavija)

Hokejistom Slavije je dobro kazalo, na koncu pa se ni izšlo (foto: HK Slavija)

HK Triglav : EHC Lustenau 2:5
(0:4, 2:0, 0:1)

Kranj, dvorana Zlato polje. Gledalcev: 150. Sodniki: Fajdiga, Lešnjak, Miklič.

Strelci: 0:1 Oraze (Barney, Siksnis, 1.), 0:2 Oraze (Wiedmaier, Saarinen, 8.), 0:3 Wilfan (Auer, Ratz, 9.), 0:4 Wilfan (Auer, Schraven, 12.), 1:4 Čimžar (Kalan, 22.), 2:4 Čimžar (Potočnik M., 34.), 2:5 Wiedmaier, 56.

Kazenske minute: Triglav 6, Lustenau 20.

Drugi od vodilne trojke INL Lustenau je gostil v Kranju. Slovencem dobro znani finski strokovnjak Heikki Mälkiä, ki vodi avstrijsko moštvo, je bil lahko zadovoljen nad uvodom svojih varovancev. Ti so že po vsega 22 sekundah vodili. Ob koncu osme in začetku devete minute, v vsega 21. sekundah so gosti zadeli dvakrat in si ustvarili veliko prednost. Nov zadetek v domači mreži je na začetku 12. minute prislili trenerja Gorazda Drinovca v menjavo vratarja. V začetnih minutah druge tretjine so domači krenili v lov za prednostjo gostov. Tadej Čimžar je kranjske Orle nekoliko približal nasprotniku, nato pa so se Kranjčani dvakrat uspešno branili z igralcem manj. Tadej Čimžar je še enkrat udaril v 34. minuti, izid pa je Orlom omogočal lov na vsaj točko. A v nadaljevanju v napadu ni steklo po željah Kranjčanov. Tri zamujene priložnosti v power playu so bile voda na mlin gostom, ki so v 56. minuti postavili končni izid srečanja in se veselili nove zmage.

Visok zaostanek na začetku je Orle stal borbe za zmago (foto: HK Triglav)

Visok zaostanek na začetku je Orle stal borbe za zmago (foto: HK Triglav)

EC Kitzbühel : HK MK Bled 8:1
(2:1, 1:0, 5:0)

Kitzbühel, športni park Kapserbrucke. Gledalcev: 380. Sodniki: Graber, Moisi, Wassmer.

Strelci: 1:0 Lenes (Ullrich, 7.), 1:1 Zajšek, 10., 2:1 Lenes (Echtler, 16.), 3:1 Dolnik, 37., 4:1 Hochfilzer 48., PP1, 5:1 Lenes (Dolnik, Ullrich, 52., PP1), 6:1 Feix, 52., 7:1 Ofner (Ullrich, Lenes, 54., SH1), 8:1 Ullrich (Dolnik, Lenes, 56.)

Kazenske minute: Kitzbühel 47, Bled 58

Blejski Labodi so se na gostovanje v Kitzbühel odpravili z željo presenetiti nasprotnika na njihovem domačem ledu. Čeprav so bili domači aktivnejši, jim prevlade ni uspelo doseči. Uvodno vodstvo Kitzbühela je hitro izničil Matic Zajšek, do konca prvega dela pa so domači vseeno prišli v vodstvo. Druga tretjina je bila zelo izenačena, s priložnostmi na obeh straneh, izenačen boj pa je med igralce prinesel tudi veliko nervoze. Dodatno se je pričelo iskriti po tretjem zadetku za domačo ekipo. Le nekaj trenutkov za tem je prišlo do prerivanja, nato še do pretepa in trije hokejisti so s srečanjem predčasno končali. V raztrganem nadaljevanju je domačim uspelo izkoristiti power play, ki je pomenil dober zalet za zaključek srečanja.Kitzbühel je v zadnjih minutah na hitro zadel še dvakrat, najprej ob igri z igralcem več, 20. Sekund kasneje pa je bila izkoriščena nepazljivost blejske obrambe. Blejci so povsem popustili, domači pa so z dvema zadetkoma potrdili svojo, na koncu visoko zmago.

EK Zell am See : HK Celje 6:3
(1:2, 4:0, 1:1)

Gledalcev: 601. Sodniki: Sporer, Kalb, König.

Strelci: 0:1 Kastelic (Ograjenšek, Jezovšek, 12.), 0:2 Ribič (Čuvan, 17.), 1:2 Rataj (Vala, Wilfan, 20.), 2:2 Vala (Wilfan, Vlcek, 22., PP1), 3:2 Herzog (Dinhopel, 28.), 4:2 Stefan (Frank, 36., SH1), 5:2 Wilfan, 37., SH1, 6:2 Rataj (Wilfan, Vala, 41.), 6:3 Manfreda (Nemeček, 54.)

Kazenske minute: Zell am See 14, Celje 12

Tudi četrti slovenski predstavnik v INL je sklonjenih glav zapuščal ledeno ploskev. Celju v Zell am See ni uspelo pripraviti presenečenja. A na začetku je kazalo prav nasprotno. Kljub domačim pritiskom, so celjski hokejisti znali prebijati obrambo nasprotnika in vse je kazalo, da bosta zadetka Nejca Kastelica in Aljaža Ribiča pomenila lepo prednost po prvi tretjini. A le malo pred iztekom prve tretjine je domačim uspelo izid znižati.  Zell am See je s pritiskom na vrata Celja nadaljeval tudi v drugem delu. Izkoriščena prednost igralce več na ledu je pomenila izenačenje. Še pred polovico srečanja pa so bili domači že v prednosti. Ključni trenutek tekme je bila celjska igra z igralcem več, ki pa ni prinesla izenačenja ampak kar dva zadetka v mreži Luke Koštomaja. Ob visoki prednosti so domači že v uvodnih sekundah tretje tretjine potrdili svojo zmago in odigrali mirno, Rok Manfreda pa je do konca le še omilil poraz.