HK Celje : EHC Lustenau 1:3
(1:2, 0:1, 0:0)
Celje, dvorana v mestnem parku. Gledalcev: 120. Sodniki: Zrnič, Bohinc, Črv.

Strelci: 1:0 Ograjenšek (Hafner, 8., PP1), 1:1 Oraze (Wilfan, 11.), 1:2 Wilfan (Schraven, Auer, 14.), 1:3 Auer, 34.

Kazenske minute: Celje 6, Lustenau 24.

Tim Ograjenšek je popeljal Celje v vodstvo (foto: Drago Cvetanovič)

Tim Ograjenšek je popeljal Celje v vodstvo (foto: Drago Cvetanovič)

Celje je v svojem drugem nastopu v letošnji INL  na domačem ledu pričakal ekipo Lustenaua. Domača ekipa je v preteklem kolu visoko izgubila proti Jesenicam predvsem zavoljo slabih uvodnih minut. To pot so celjski hokejisti pričeli precej bolje. Že v uvodnih minutah se jim je ponudila igra z igralcem več, na kratko tudi z dvema več, kar je uspel izkoristiti Tim Ograjenšek. Lustenau je izid hitro izenačil, še v prvem delu pa tudi prešel v vodstvo. Gosti so bili v prvem delu nevarnejši, kar pa ni moč trditi za nadaljevanje. Celjani so se sicer na začetku druge tretjine najprej dvakrat ubranili z igralcem manj, nato pa krenili v lov za izenačenjem. Pritisk pa je pripeljal do napake, ki so jo gostje spremenili v višje vodstvo. Celje je do konca srečanja poskušal na vsak način priti do še kakšnega zadetka. Na roko so jim šli tudi dokaj grobi gosti, vendar pa se izid ni spremenil. Zmaga gre v Lustenau.

HK MK Bled : HK Playboy Slavija 1:0
(1:0, 0:0, 0:0)
Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 100. Sodniki: Kamšek, Čamdžić, Černe.

Strelec: 1:0 Burazin Ta. (Pelko, 14., PP1)

Kazenske minute: Bled 10, Slavija 12.

Slovenski obračun Bleda in Slavije ni štel le za prvenstvo v INL, ampak tudi za domače prvenstvo. Domači so srečanje pričeli bolje, napadalneje in nasprotnika prisilili v prekrške. To jim je v 14. minuti tudi prineslo vodstvo, zadel pa je Tadej Burazin. Po vodstvu nasprotnika so Založani poskušali čim hitreje izid izenačiti, zato so bili nekaj napadalnejši, vendar brez uspeha. Druga tretjina ni prinesla sprememb, obe ekipi pa sta bili zelo disciplinirani, predvsem v obrambnih nalogah. Zadnja tretjina je bila nekoliko bolj nervozna, kar pa je razumljivo, saj sta obe ekipi želeli uspeh na srečanju. Po tri izključitve na vsaki strani pa nista bili dovolj, da bi se strelci veselili. Ostalo je pri nogometnih 1:0, Blejci pa so se lahko veselili prve zmage v INL in obenem tudi v DP te sezone.

Bled doma do zmage (Foto: Urška Herak Rener)

Bled doma do zmage (Foto: Urška Herak Rener)

HK Triglav : VEU Feldkirch 2:5
(1:1, 0:1, 1:3)
Kranj, dvorana Zlato polje. Gledalcev: 150. Sodniki:  Lešnjak, Čertanec, Pahor.

Strelci: 0:1 Harand (Stanley, Granbois, 9., PP1), 1:1 Pugelj (Kalan, 10.), 1:2 Draschkowitz (Lindner, 32.), 2:2 Čimžar (Grošelj, Logar, 50., PP1), 2:3 Fekete (Maier, 51.), 2:4Draschkowitz (Vonbun, 51.), 2:5 Fekete (Maier, Riener, 54., PP2).

Kazenske minute: Triglav 18, Feldkirch 6.

Kranjski orli so srečanje pričeli nekoliko nervozno in v prvi tretjini prvega dela kar šest minut greli klop za kaznovane igralce. To so gosti izkoristili in prešli v vodstvo, ki pa je trajalo le kratek čas. Po manj kot minuti igre je Julijan Pugelj izid izenačil, kranjski hokejisti pa so takoj pokazali apetite po zmagi.  Pripravili so si nekaj obetavnih priložnosti, žal pa to ni prepeljalo do vodstva. Druga tretjina se je pričela podobno kot prva. Domači so serijsko sedali na klop za kaznovane, gostom pa ponudili tudi minuto igre z dvema igralcema več. A borbeni orli so se ubranili napadov Feldkircha in izid se, kljub veliki številčni prednosti gostov na ledu, ni spremenil. Vendar le nekaj sekund po tem, ko je Triglav zaigral v polni zasedbi, so gosti prešli v vodstvo. Tega so obdržali do konca druge tretjine, pa tudi na začetku tretje tretjine so se bolj posvetili ohranjanju prednosti. Domači so bili dovolj vztrajni, da so preko Tadeja Čimžarja ob igralcu več izid izenačili. Vendar že v naslednjem napadu so gosti spet prešli v vodstvo, domače pa je ponoven hiter zaostanek dodatno zmedel in še v isti minuti so prejeli še četrti zadetek. Ob dveh domačih hokejistih na klopi za kaznovane so hokejisti Feldkircha pobegnili na tri zadetke prednosti in odločili zmagovalca.