Prva decembrska nedelja je bila delovna za vseh šest slovenskih predstavnikov v INL. Slavija je ugnala Merano, Mariborčani so še tretjič tekmo odločali s kazenskimi streli in to pot slavili, Triglav je odščipnil točko ekipi Lustenau, ostala moštva pa so bila poražena.

Najslabše so jo odnesli Blejci, ki ob porazu niso uspeli zatresti nasprotnikove mreže. Kar pa ne pomeni, da se niso borili.  Domači so res da imeli pobudo, vendar niso pa bili dominantni, kot bi lahko sklepali po rezultatu. Blejci so z nasprotnikom šli kar dobro v korak, si skozi srečanje priigrali precej zrelih priložnosti za zadetek, mladi ekipi pa manjka nekaj tistih izkušenj na članskem nivoju. V drugi minuti prve tretjine so se blejski hokejisti že branili z igralcem manj in bili pri tem uspešni. Takoj za tem so tudi sami napadali v power playu, pa bili neuspešni. Domači so povedli sedmi minuti, Blejcem pa ponudili še dve priložnosti v igri z igralcem več. Po tem, ko so se uspešno ubranili, so v zadnji minuti svoje vodstvo povišali in na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti. Na začetku druge tretjine se je blejska mreža ponovno zatresla, ko je domačim uspelo izkoristiti prednost igralca več na ledu, v drugem delu druge tretjine pa so zadeli še dvakrat, ponovno ob samem koncu igralnega časa. V zadnjem delu so strelsko razpoloženi domačini mrežo Bleda zatresli še dvakrat.

Celje je na domačem ledu upal na presenečenje in zmago nad izrednim Feldkirchom. V izredni prvi tretjini so prikazali odlično predstavo in ob borbeni igri v obrambi zelo nevarno tudi napadali. Čeprav so gosti povedli, Celjanov to ni zmedlo in napadi so se izplačali, z zadetkom Aljaža Uduča pa je bil izid poravnan. Domači so imeli nato dvakrat priložnost v power playu, a se ni izšlo po načrtih. Nekaj kazni je ostalo tudi za uvod v drugo tretjino, zadetek pa so dosegli gosti. Kot da bi bil to prelomen trenutek srečanja. Celje je v nadaljevanju prejelo še en zadetek z igralcem več, gosti pa so izpeljali še nekaj hitrih akcij. V štirih minutah so dosegli tri nove zadetke in srečanje praktično odločili sebi v prid. Zadetek Žana Jezovška ob igri z igralcem več ni prinesel spremembe, saj so gosti kmalu ponovno zadeli. Po drugem odmoru so bili domači spet bolj zbrani in bolj enakovredni. V izenačenem merjenju moči so gledalci na zadetek morali čakati vse do zadnjih minut. Po zadetku gostov so domači uprizorili nekaj obetavnih napadov, svoje priložnosti pa izkoristili šele nekaj sekund pred iztekom srečanja, ko je končni izid postavil Tim Ograjenšek.

Po naporni tekmi na domačem ledu je Železarje čakala pot v Gardeno in obračun z eno vodilnih ekip prvenstva. Srečanje so pričeli napadalno in odločno in vrstili akcijo za akcijo. Več kot do lepih priložnosti pa jim ni uspelo priti, ponovno je nekoliko pešala realizacija. V prvem poizkusu domačih pa je Gardena prešla v vodstvo. Jeseničani so do izenačenja prišli takoj po izteku kazni Damirju Ejupu, ki je tudi izkoristil natančno podajo Jake Podrekarja in zadel za izenačenje. V drugi tretjini so bili Jeseničani več pri ploščici, domači pa več pri strelu in to tudi izkoristili z zadetkom po protinapadu in izkoriščeno prednostjo igralca več. Ob tem je Matic Boh ubranil tudi kazenski strel domačim. V zadnjo tretjino so Železarji krenili po izenačenje, napadli z vso silo, a se jim še enkrat strelsko ni izšlo. Končni izid so domači dosegli z zadetkom v prazno mrežo.

Kranjčani so se na zahtevno gostovanje dobro pripravili. Lustenau je ekipa, ki je pod samim vrhom lestvice, zato so se kranjski hokejisti odločili trdo delati v obrambi. Čeprav so v osmi minuti prejeli zadetek, so v svojem ritmu vztrajali in nasprotnika čakali na levi nogi. Aljaž Novak je izkoristil igro z igralcem več in izid še v prvi tretjini izenačil. Lustenau je povedel kmalu po začetku druge tretjine, izkoristil pa je izključitev prvega kranjskega strelca. Orli so grizli dalje in si priborili izenačenje z zadetkom Sebastjana Grošlja. Ob prednosti igralca več so gosti krenili po vodstvo, nekaj nepazljivosti pa je bilo dovolj, da so ponovno zaostali. Zadnja tretjina je bila polna borbenosti, discipline v obrambi, kar je vodilo v zelo malo strelov. Domačim se je vse bolj nasmihala sreča, saj je čas neustavljivo tekel. Vendar je veteran Anže Terlikar pokazal znanje in izkušnje in dve minuti pred koncem izsilil podaljšek. Žal pa je v njem prišlo do izključitve kranjskega hokejista, domači pa so to kaznovali z zadetkom za zmago.

Slaviji se je na prvem srečanju v preteklem vikendu zmaga izmuznila iz rok, čeprav so bili na ledu boljši nasprotnik. Zato so v srečanje z Meranom vstopili zelo motivirani. Napadalen uvod je hitro prinesel tudi vodstvo ob zadetku Luke Šimunoviča. Vodstvo bilo lahko še višje, saj so domači storili tri zaporedne prekrške in Slaviji omogočili tudi napade z dvema igralcema več. In kot je to v športu rado, kdor ne da, ta dobi, so domači izenačili izid. Druga tretjina je bila zelo izenačena. Priložnosti so se vrstile na obeh straneh, obe ekipi pa sta si prislužili po tri izključitve. Zadetkov ni bilo in vse skupaj je stopnjevalo napetost pred zadnjo tretjino. Slavija je v tem delu bila tista boljša in uspešnejša ekipa. V deveti minuti zadnjega dela je Slavijo v vodstvo popeljal Klemen Sodržnik. Sledili sta dve izključitvi na domači strani in ob drugi izključitvi je Jure Sotlar prednost Slavije povišal na velike dva zadetka. Sledili sta dve zaporedni izključitvi tudi na strani Založanov in dobri dve minuti pred iztekom rednega dela je bil izid znižan, prednost Slavije pa le še zadetek. Kljub poskusom domačih brez vratarja, je zaloška obramba zdržala nalete in si prislužila zmago.

V tretje gre rado. Vsaj tako dokazujejo Lisjaki. V tretjem srečanju so še tretjič o zmagovalcu odločali skozi izvajanje kazenskih strelov in po dveh neuspehih je prišel tudi uspeh. V Mariboru se je odigrala nora tekma, z veliko zanimivega in nekaj preobrati. Že v drugi minuti je Luka Vinčec popeljal svojo ekipo v vodstvo. To žal ni vzdržalo dolgo, vendar so Lisjaki ob igri z igralcem več ponovno povedli. Zadel je Žiga Kuzman. V zadnji minuti prve tretjine je prišlo do padca koncentracije pri domačih in gosti so v desetih sekundah dvakrat zadeli in na odmor odšli s prednostjo. Dogodek je motiviral Lisjake tako, da so gostom vrnili s podobno mero. V pol minute so preko Klemena Drozga in žige Kuzmana dosegli dva zadetka in bili ponovno v vodstvu. Tudi v nadaljevanju so bili boljši, predvsem učinkovitejši in še dvakrat zatresli mrežo nasprotnika, zadetkov pa sta se veselila Tadej Satler in Aljaž Ogrizek. Žal je malo pred koncem druge tretjine izid gostom uspelo znižati. Vseeno je prednost znašala dva zadetka, v začetnih minutah pa so se Lisjaki vse prevečkrat zatekli k prekrškom. Branjenje z igralcem ali celo dvema manj pa jim je jemalo dragocene moči. Čeprav zadetka niso prejeli, pa se je to odrazilo skozi nadaljevanje. Štiri minute in pol pred koncem srečanja je sledilo znižanje gostov na vsega en gol, nato pa je trener gostov posegel še po polminutnem odmoru in napadih brez vratarja in šestim napadalcem na ledu. 15 sekund pred koncem jim je tveganje prineslo izenačenje in podaljšek. V dodatnih petih minutah zadetkov ni bilo in sledila je loterija kazenskih strelov. To pot so po zmagi posegli Lisjaki, junak pa je bil Klemen Drozg.

EHC Lustenau : HK Triglav 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 1:0) – po podaljšku

Strelci za Triglav: Novak, Grošelj, Terlikar

HDK Maribor : EHC Bregenzerwald 7:6 (2:3, 4:1, 0:2, 0:0, 1:0) – po kazenskih strelih

Strelci za Maribor: Vinčec, Kuzman (2), Drozg, Satler, Ogrizek, Drozg (GWS)

HK Celje : VEU Feldkirch 3:8 (1:1, 1:6, 1:1)

Strelci za Celje: Uduč, Jezovšek, Ograjenšek
HC Merano : HK Playboy Slavija 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)

Strelci za Slavijo: Šimunovič, Sodržnik, Sotlar

HC Eppan : HK MK Bled 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

HC Gherdeina : Team Jesenice 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Strelec za Jesenice: Ejup

 

Posnetek srečanja v Gardeni: