Zadnji dan novembra se je vseh šest slovenskih predstavnikov borilo na ledenih ploskvah, kjer poteka prvenstvo INL. Uspeha ni bilo veliko. V zelo izenačenem srečanju so Železarji v Podmežakli odnesli poln izkupiček, v še bolj dramatičnem srečanju pa so Lisjaki na domačem ledu prišli do točke. Bled in Celje sta bila poražena na domačem ledu, Slavija in Triglav pa na gostovanju.

Založani so se na gostovanju pomerili z ekipo Lustenaua in srečanej slabo začeli. Še v uvodnih minutah so storili prekršek, ki so ga domači hitro kaznovali. V lovu za nasprotnikom so se kmalu znašli v enaki situaciji in se ponovno branili z igralcem manj. Domači so bili ponovno uspešni in si pred iztekom prvih 20 minut priigrali že lepo prednost. Čeprav rezultat ni odražal stanja na ledeni ploskvi, pa je morala Slavija nekaj dodati v svoji igri. To so tudi storili, igrali agresivneje in bolje od nasprotnika ter izsilili tudi nekaj prekrškov. V dveh power playih uspeha ni bilo, pa tudi igra štirih proti štirim spremembe izida ni prinesla. Povsem ob koncu drugega dela so domači storili še en prekršek, tako da so Založani tretji del pričeli s prednostjo igralca več na ledu. Domači so uspešno zaprli vse poti proti svojim vratom in branili lepo prednost, ob tem pa čakali na še kakšen spodrsljaj nasprotnika. Ta se je zgodil dobrih deset minut pred iztekom srečanja in Lustenau si je praktično že zagotovil zmago. Ob koncu je prišlo še do nekaj prerivanja, na klop za kaznovane pa sta na vsaki strani sedla po en igralec. Žal je Slavija morala nasprotniku čestitati za zmago, čeprav bi se srečanje lahko končalo tudi uspešneje za hokejiste Slavije, le kakšno od priložnosti bi morali pretvoriti v zadetek.

 

Triglav je čakalo gostovanje v ne tako oddaljenem Zell am Seeju. Uvodna tretjina se je pričela dobro za kranjske hokejiste, ki so se hitro znašli v prednosti enega igralca na ledu. Vendar se je kmalu pokazalo, da merilne naprave obeh ekip niso najbolje naravnane. Pravih poskusov proti golu je bilo sila malo, domačim pa je dve minuti in pol pred iztekom prvega dela uspelo povesti. Enako uspešni so bili v četrti minuti nadaljevanja, ko pa so v deveti minuti druge tretjine izkoristili še prednost igralca več, je bila prednost za domače že kar izdatna. V tem delu igre so bili domači nekaj boljši nasprotnik, gosti pa so ves čas poskušali spremeniti tok srečanja. Miha Mulej je sicer izid znižal vsega nekaj sekund pred iztekom druge tretjine, a pred tem je kranjski vratar moral še četrtič v mrežo po ploščico. Prvih deset minut zadnje tretjine je minilo ob dveh izključitvah, po eni na vsaki strani, in slabih poskusih ob tem, nato pa so domači še tretjič na tekmi izkoristili prednost igralca več. Še tretjič na tekmi so v obdobju dveh minut in pol pred iztekom tretjine domači zatresli mrežo nasprotnika, še drugič pa je malo pred iztekom igralnega časa zadel Miha Mulej. Kaj več kot nekoliko ublažiti poraz svoje ekipe pa mu ni uspelo.

Celje je na domačem ledu zelo neugoden nasprotnik, kar so spoznali že mnogi. Mladi hokejisti nimajo nobenega strahu pred nasprotnikom in to so spoznali tudi hokejisti Bregenzerwalda. Že po pol minute igre so lahko opazovali veselje ob zadetku Nejca Kastelica. Temu je sledila ofenziva gostov, izkušeni Christian Ban pa je kmalu izid poravnal. Hokejisti iz knežjega mesta so se srčno borili tudi ob igri z igralcem manj in ob odmoru je bil izid 1:1. Tudi druga tretjina se je pričela s hitrim zadetkom, na žalost pa je plošček pristal v mreži domačih. Bregenzerwald je bil tudi v nadaljevanju srečanja boljši nasprotnik, domači pa so upali na kakšen zadetek iz protinapadov. Garanje v obrambi pa veliko priložnosti za to ni ponujalo. V drugi tretjini so še enkrat zadeli gosti in si pred tretjo tretjino priigrali prednost dveh zadetkov. Tudi v tretji tretjini so bili avstrijski predstavniki boljši, Celjani pa trdoživ nasprotnik.V peti minuti so najprej zadeli gosti, pol minute kasneje pa je za veselje v dvorani v Celju poskrbel veteran celjske ekipe Andrej Kolar. Za konec so gledalci lahko spremljali še vihtenje pesti in še drugi zadetek Bana.

Blejska ekipa je tudi doživela poraz na domačem ledu, le da je bil ta zelo prepričljiv in visok. Hokejisti Kalterna so dosegeli kar devet zadetkov, najučinkovitejši pa  so bili v drugi tretjini. Prvi del ni kazal na visok poraz domačih, saj so se enakovredno borili in si skozi nastop ustvarjali ibetavne priložnosti. Edini zadetek v prvem delu je bil dosežen v 15. minuti, aktiven rezultat pa je dajal upanje tudi na domač uspeh. A gosti so že do sedme minuti drugega dela svojo prednost povišali za dva zadetka. Na polovici srečanja, ob še tretjem zadetku gostov v drugi tretjini, je v blejskih vratih priložnost dobil 16 letni Urban Avsenik, vendar je tudi on moral zelo hitro po plošček v svoj gol. V zadnji tretjini so se domači še naprej borili za vsaj častni zadetek, trud pa se ni poplačal. V 52. minuti so gosti dosegli še svoj sedmi in osmi zadetek, brez popuščanja pa so igrali vse do konca in nekaj manj kot tri minute pred koncem srečanja postavili končni izid.

 

Lisjakom se sreča ob izvajanju kazenskih strelov ne nasmiha najbolj. Že drugo srečanje zapored so izgubili na enak način in z identičnim izidom. To pot je bil boljši, pa tudi srečnejši Feldkirch. Mariborčani igrajo vse bolje, za dokaz pa jim manjka še kakšna zmaga. Po možnosti odmevna. V boj z nekdaj najboljšo ekipo Evrope so vstopili zelo motivirani, Nemanja Vučurević pa je potrdil domače apetite po zmagi. Gosti so bili v tem delu morda za odtenek nevarnejši, ob tem pa jim je uspelo izid izenačiti. V prvi polovici druge tretjine so Mariborčani morali dvakrat igrati z igralcem manj, pri tem pa so bili uspešni in nič kaj preveč v podrejenem položaju. In ko so Lisjaki prevzemali pobudo, so gosti prešli v vodstvo in s prednostjo zadetka odšli na drugi odmor. Priložnost za izenačenje se je domačim ponudila v šesti minuti tretje tretjine, ko so napadali z igralcem več. Načrti se niso izšli in sledili sta dve domači izključitvi, pri čemer pa so se borbeni Mariborčani ubranili. Minute so se počasi iztekale, Lisjaki pa so lovili izenačenje. Na začetku 58. minute jim je uspelo, Aljaž Ogrizek pa je zadel za tako želeno izenačenje. Srečanje se je nadaljevalo s petminutnim podaljškom, ki ni dal zmagovalca, v seriji kazenskih strelov pa je odločitev prinesel madžarski reprezentant Daniel Fekete.

Jeseničani so bili v srečanjih proti ekipam, ki so na lestvici pred njimi do tega srečanja največkrat neuspešni. Italijanski Neumarkt je bil pred srečanjem pod samim vrhom lestvice, pa tudi srečanje z Jesenicami je pričel nekoliko bolje. Razen nekaj več igre s ploščkom, pa jim ni uspelo iztržiti. Tudi ob power playu niso bili nevarni, kakor tudi Železarji ne, ki so se v tej situaciji znašli dvakrat zapored. Ob nevarnem napadu gostov je vratar Jesenic Matic Boh odlično posredoval, odbit plošček se je spremenil v podajo, Marjan Manfreda pa je opravil z dvema branilcema in vratarjem in Jesenice so povedla. Druga tretjina je postregla z disciplinirano igro obeh ekip, tesnim pokrivanjem in malo priložnostmi za neoviran strel. V 34. minuti je gostom uspelo izenačiti, ko so v mrežo pospravili odbit plošček, vendar so Železarji hitro odgovorili in Aleš Remar je Železarje spet popeljal v vodstvo. Neumarkt je v zadnjih minutah druge tretjine serijsko napadal, izid pa izenačil nekaj sekund pred koncem druge tretjine. Izenačen izid pa ni vzdržal dolgo. Še pred iztekom prve minute tretje tretjine je Neumarkt že vodil, saj je izkoristil prednost igralca več. To pot so Železarji napadali, izsilili prekršek in po mojstrovini Davida Sefiča tudi izenačili. Nervozno nadaljevanje je nakazovalo, da veliko zadetkov v tem srečanju več ne bo, glede na disciplino v obrambnih nalogah pa se je najbolj nasmihal dodatek petih minut v podaljšku. Ampak ob igri z igralcem manj je v protinapad pobegnil David Sefič, spet mirno opravil z branilcem in zadel zgornji levi kot vrat nasprotnika. Prednost pa je bilo treba še ubraniti, zadnje tri minute so Železarji igrali z igralcem manj, srčno in borbeno pa so odbili vse napade in dosegli še tretjo zaporedno zmago.

 

EHC Lustenau : Playboy Slavija 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

HK Celje : EHC Bregenzerwald 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Strelca za Celje: Kastelic, Kolar

Zell am See : HK Triglav 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Strelec za Triglav: Mulej (2)

 

HK MK Bled : SV Kaltern 0:9 (0:1, 0:5, 0:3)

HDK Maribor : VEU Feldkirch 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1) – po kazenskih strelih
Strelca za Maribor: Vučurević, Ogrizek

 

Team Jesenice : HC neumarkt 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
Strelci za Jesenice: Manfreda, Remar, Sefič (2)

Videoposnetek tekme z Jesenic: