7. september 2018, Kranj –  Spored tretjega dne pokalnega prvenstva v sezoni 2018/19 je prinesel polfinalna obračuna za dve vstopnici, ki vodita v sobotno finale za prvo lovoriko v letošnji sezoni. V popoldanskem delu so tako palice prekrižali hokejisti HK SŽ Olimpija, ki je v prvem krogu tekmovanja premagala hokejiste iz Celja, in domačini tokratnega turnirja, ekipa HK Triglav Kranj, ki je bila v četrtfinalu boljša od nasprotnikov z Bleda.

2018sep07_Pokal_OLI-TRI_03

Gostje iz Ljubljane so tekmo začeli s samo enim ciljem – zmago in uvrstitvijo v finale, medtem ko so se kranjski  Orli namenili, da tudi na račun prednosti domačega ledu Zmajem pripravijo kakšno neprijetno presenečenje. V teh svojih namerah so skoraj uspeli, saj sta uvodne minute zaznamovali dve zelo lepi priložnosti, ki pa ju Sebastjan Grošelj in Maj Tavčar nista uspela zaključiti z zadetkom. V nadaljevanju so igralci Olimpije bili boljši nasprotnik in svojo podjetnost v sedemnajsti minuti prve tretjine vendarle okronali z zadetkom Gregorja Koblarja.

2018sep07_Pokal_OLI-TRI_05

Presenečenje, ki so ga naklepali domači hokejisti, je prišlo na vrsto po zgolj triindvajsetih sekundah od sodniškega meta ploščka v drugem delu. Olimpijno obrambo je presenetil Anže Terlikar in poravnal rezultat na 1:1. Goste iz Tivolija je zadetek očitno presenetil, saj so si takoj zatem privoščili še napako v obrambi in s tem dveminutno kazen. Kranjčani so ponujeno priložnost hitro izkoristili in prek Mihaela Potočnika plošček še v drugo spravili za hrbet Tilna Spreitzerja. Na odgovor Olimpije je bilo potrebno čakati le dobri dve minuti, ko je izenačil Aljaž Chvatal. A Zmaji  so se hitro znova pregrešili zoper pravila igre in zdelo se je, da imajo Triglavani z igralcem več novo priložnost za vodstvo. Ekipa iz prestolnice pa tokrat ni ničesar prepustila naključju in je svojo jezo stresla z dvema hitrima “short-handed” zadetkoma, ki sta ju prispevala Aljaž Chvatal in Miha Zajc. Do konca drugega dela smo videli še dve izključitvi na klopi zelenih, vendar pa domača ekipa tega ni vnovčila z zadetkom. Ob drugem odmoru rezultat 4:2 za Olimpijo.

2018sep07_Pokal_OLI-TRI_02

V zadnjem delu prvega polfinalnega obračuna so se ljubljanski hokejisti namenili predvsem zadržati realativno udobno vodstvo iz prvih štiridesetih minut in tako prihraniti glavnino svojih moči za jutrišnje finale. Domača ekipa se je trudila ustvariti priložnosti za zadetek, a sta jim kar dvakrat načrte prekrižali izključitvi, zaradi katerih so se morali bolj posvetiti obrambi. Srčna igra ni bila dovolj proti Zmajem, ki so, nenazadnje tudi zaradi intenzivnih priprav pred začetkom sezone v Alpski hokejski ligi, fizično bolje pripravljeni. Videli smo nekaj domačih poskusov v smeri vrat Tilna Spreitzerja, vendar premalo, da bi znižali prednost dveh zadetkov Olimpije, ki je tekmo umirjeno pripeljala do konca in se tako uvrstila v jutrišnje finale.

HK Olimpija : HK Triglav 4:2 (1:0,3:2,0:0)

1:0 – 16:27 Koblar (Rajsar, Planko)
1:1 – 20:23 Terlikar (Zupan)
1:2 – 22:44 Potočnik (Ahačič, Grošelj) PP1
2:2 – 24:57 Chvatal (Čepon, Koblar)
3:2 – 26:28 Chvatal (Svete) SH1
4:2 – 27:27 Zajc (Mušič, Bernard) SH1

Kazni: OLI 12 (0,10,2); TRI 6 (2,0,4)

ZAPISNIK TEKME