9. september 2017, Celje – Tretji dan tekmovanja za pokalno lovoriko sta bila na vrsti polfinalna obračuna. V popoldanskem terminu sta se pomerili ekipi HK Triglav Kranj in HK Slovenske železnice Olimpija, ki sta v predhodnem krogu tekmovanja precej prepričljivo opravila s svojima nasprotnikoma.

2017sep09_OLI-TRI-03

V začetnih dvajsetih minutah se je prva priložnost ponudila Triglavanom, saj so že v drugi minuti imeli igralca več na ledu. Le te pa niso znali izkoristiti, temveč so naredili celo napako v obrambi, ki je Olimpiji prinesla kazenski strel. Andrej Hebar ni pustil veliko dvoma in je pak pod nogami kranjskega golmana poslal v mrežo. V nadaljevanju smo videli nekaj priložnosti na obeh straneh, a nobena se ni končala s spremembo rezultata. Tudi številčna prednost na ledu, najprej v korist Triglava in kasneje še Olimpije, ni sta prinesli novega zadetka. Ekipi sta na prvi odmor odšli z minimalno prednostjo ljubljanskih hokejistov.

2017sep09_OLI-TRI-02

Nadaljevanje so bolj zbrano začeli ljubljanski Zmaji in že po dobrih dveh minutah povedli z 2:0. Drugi zadetek je hokejistom iz Tivolija dal dodatnega vetra v jadra in naslednjih nekaj minut so dominirali pred kranjskim golom. Triglavani so le stežka prihajali čez nevtralno tretjino in šele proti sredini srečanja smo videli nekaj poskusov v smeri ljubljanskega gola. Njihove dobre namene pa je kaj kmalu porušil še v drugo Andrej Hebar, ki je s strelom od daleč našel prazen prostor med kranjsko obrambo in zatresel mrežo nasprotnikov za 3:0. V preostalih minutah drugega dela smo videli veliko igre okoli kranjskega gola, enkrat tudi z igralcem več v korist Olimpije, vendar pa je do odmora ostalo pri treh zadetkih.

2017sep09_OLI-TRI-04

Zadnji del srečanja so ljubljanski hokejisti začeli podobno kot predhodna dva in že takoj z zadetkom Mihe Pesjaka povišali vodstvo na 4:0. V minutah, ki so sledile, so sicer nekoliko stopili s plina, a so še vedno ostajali nevarni za gol Orlov. Slednjim pa je to omogočilo, da so večkrat poskušali organizirati napad pred Olimpijinim golom in priti do prvega zadetka na tekmi. Vse je kazalo, da jim je to v 50. minuti tudi uspelo, a je glavni sodnik zadetek razveljavil, saj je bil dosežen z nogo. Ljubljanski napad v izteku srečanja ni popuščal, je pa v 57. minuti nekoliko popustila zbranost, kar so izkoristili kranjskem taboru in v protinapadu z zaključnim strelom Sebastjana Grošlja premagali Roberta Kristana ter tako dosegli častni zadetek za končnih 4:1.

Hokejiste Olimpije jutri tako čaka finalni obračun z zmagovalcem drevišnje tekme med HK ECE Celje in HDD SIJ Acroni Jesenice.

HK SŽ Olimpija – HK Triglav Kranj 4:1 (1:0, 2:0, 1:1 )

1:0 – 2:24 Hebar PS
2:0 – 22:20 Batič (Petek, Snoj Č.)
3:0 – 29:53 Hebar (Selan)
4:0 – 40:43 Pesjak (Hebar)
4:1 – 56:38 Grošelj (Hočevar)

Zapisnik tekme