10. november 2015, Celje/Zalog – V dveh polfinalnih obračunih prvega tekmovanja za Pokal Slovenije smo dobili ekipi, ki bosta čez štirinajst dni prekrižali palice za osvojitev prve pokalne lovorike v zgodovini samostojne Slovenije. To sta HDD SIJ Acroni Jesenice, ki so v Celju tesno premagale ekipo HK ECE CELJE z 2:1, ter HDD Telemach Olimpija, ki je v mestnem derbiju prepričljivo premagala HK Playboy Slavijo s 5:1.

V polfinalnem obračunu med HDD SIJ Acroni Jesenice in HK ECE Celje so aktualni državni prvaki iz Podmežakle napovedovali trd boj na zmago, kar se je nedvomno tudi potrdilo. V dokaj izenačeni tekmi so gostje z Gorenjske z golom Jakoba Milovanoviča v 14. minuti povedli in s tem izidom tudi odšli na prvi odmor. V drugem delu je Miha Pesjak v 24. minuti povišal vodstvo gostov na 2:0, a veselje ni trajalo dolgo, saj je Aljaž Ogrizek slabi dve minut pred koncem drugega dela znižal zaostanek na 2:1. V zadnji tretjini tekme je bilo na obeh straneh kar nekaj priložnosti za spremembo rezultata, a je ta ostal nespremenjen in železarji so tako osvojil mesto v finalu pokalnega tekmovanja.

V mestnem obračunu so gostje iz Tivolija upravičili status favorita. Zmaji so povedli že v 8. minuti, ko je paku tik pred golom smer spremenil Fabian Scholz. V drugi tretjini sta bila uspešna še Gregor Koblar v 7. in Nik Pem v 13. minuti, medtem ko je Stefan Chaput v zapečatil usodo Slavije z zadetkom  v 1. minuti zadnje tretjine. Slaviji je pet minut pred koncem tekme s strelom Tadeja Snoja vendarle uspelo premagati golmana zmajev, a le dve minuti kasneje je končni rezultat 5:1 za zeleno-bele postavil Jure Sotlar. Kljub porazu Slavije, se je v domačem golu izkazal Jakob Rajšp, ki je obranil kar 59 strelov, medtem ko so jih rumeno-črni na gol Tomaža Trelca usmerili le 11.

Finale Pokala Slovenija 2015 med HDD Telemach Olimpijo in HDD SIJ Acroni Jesenice bo predvidoma 1. decembra 2015 na Jesenicah.

PokalSlovenije15_bracket