11. november 2016, Ljubljana – V iztekajočem se tednu so bili odigrani četrtfinalni obračuni tekmovanja za Pokal Slovenije 2016, ki ga v letošnji sezoni drugo leto zapored organizira Hokejska zveza Slovenije. V polfinalih se bosta 28. novembra tako pomerila HDD Olimpija in HK ECE Celje ter HDD Sij Acroni Jesenice in HKMK Bled.

Nedelja, 6/11/2016
HK Olimpija : HDD Olimpija 0:14 (0:6, 0:3, 0:5)
V prvem četrtfinalu sta se srečali obe ekipi, ki domujeta v ljubljanskem Tivoliju. Mladi zmaji HK Olimpije, ki so v predkrogu tekmovanja s 5:4 premagali mlado jeseniško ekipo, so tako dobili priložnost merjenja moči s pravo člansko ekipo. Že pred tekmo skoraj nihče ni upal napovedovati presenečenja proti ekipi HDD Olimpije, ki izmed vseh slovenskih klubov igra v ligaškem tekmovanju najvišjega kakovostnega razreda. Napovedi so se uresničile, saj so hokejisti našega EBEL-ligaša že v uvodni tretjini upravičili vlogo favoritov in na prvi premor odšli z vodstvom 6:0 (strelci: Harty, Gabor, Langkow, Bussieres, Hadžič, Chvatal). Prednost so v drugem delu, ko je v golu mladih zmajev prišlo do zamenjave, povišali še za tri zadetke (strelci: Bussieres, Harty, Koren), v zaključnem delu pa so zadeli še petkrat (strelci: Čepon, Guimond, Hadžič, Potočnik, Harty) za končnih 14:0.

Torek, 8/11/2016
HK Triglav Kranj : HDD Sij Acroni Jesnice 0:10 (0:3, 0:4, 0:3)
Drugi četrtfinalni obračun med dvema gorenjskima ekipama je ponudil podobno sliko, saj Železarji, ki se nahajajo tik pod vrhom SKY Alpske hokejske lige, v gnezdu kranjskih orlov niso dopustili nikakršnega presenečenja. Svojo vlogo favoritov so upravičili že v prvem delu, ko sta zadela najprej Oraže ter v nadaljevanju še dvakrat Jezovšek. V drugem delu so gostje z Jesenic še naprej izkoriščali svojo izkušenost in poviševali prednost. Četrtemu golu v kranjski mreži, ki ga je prispeval Manfreda, so v tem delu sledili že zadetki Berliska, Glaviča ter, pred odhodom na zadnji odmor, še Rajsarja. Že v uvodnih sekundah zadnje tretjine so Železarji izkoristili nepozornost kranjske obrambe in še ne povsem ogretega drugega golmana ter z zadetkom Sotlarja že osmič zatresli domačo mrežo. Do izteka šestdesetih minut igre sta zadela še Pance in Tomaževič za končnih 10:0.

Torek, 8/11/2016
HK Playboy Slavija : HK ECE Celje 4:5 (1:0, 3:1, 0:3, 0:1)
Ledena dvorana v Zalogu je bila prizorišče tretjega četrtfinalnega obračuna med domačo Slavijo in ekipo Celja. Gostje iz knežjega mesta so slabo začeli uvodne minute tekme in domači so njihovo nezbranost kaznovali z zadetkom Humarja. V nadaljevanju srečanja so hokejisti Slavije nadaljevali s svojim tempom in ob bledi igri gostov z zadetkoma Čampe in Humarja povedli na tri gole prednosti. V drugem delu so se celjski hokejisti nekoli zbrali ter z golom Kastelica znižali na 3:1. Vendar pa le za kratek čas, saj je kaj kmalu Gorše ponovno povišal prednost na tri gole razlike. V zadnji tretjini, ko je že kazalo, da se mesto v polfinalu nasmiha hokejistom iz Zaloga, so Celjani z zadetki Ogrizka, Rakanoviča in Kastelica izenačili ter izsilili podaljšek. V podaljšku so prvo priložnost za zmago imeli hokejisti Slavije, a prednosti igralce več na ledu niso znali izkoristiti. Celjski hokejisti so zdržali in zaključili tekmo z zadetkom Zupanca za končnih 5:4.

Četrtek, 10/11/2016
HDK Maribor : HKMK Bled 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Zadnje četrtfinalno srečanje ni prineslo posebnih presenečenj, saj so Blejci v štajersko prestolnico prišli kot favoriti in to vlogo tudi upravičili. V prvem delu srečanja je zadel Jakopič ter goste z Gorenjske popeljal v vodstvo. Mariborčani v nadaljevanju niso uspeli izkoristiti številčne premoči na ledu in ekipi sta na prvi odmor odšli z minimalnim vodstvom blejskih hokejistov. V drugem delu je zadel še Vodnjov, nato pa v zaključku še Novak in za konec ponovno ob igralcu več na ledu Jakopič za končnih 4:0.