Hokejisti Telemacha Olimpije so se v petem krogu hokejske lige EBEL veselili prve zmage. Pred domačimi navijači so s 4:1 ugnali VSV Beljak.

HDD Telemach Olimpija : VSV Beljak 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Dvorana Tivoli, gledalcev 1.600, sodniki Peter Gebei (Madžarska), Ulrich Erd (Avstrija) – glavna sodnika, Matjaž Hribar (Slovenija), Thomas Loicht (Avstrija) – linijska sodnika.

Strelci: 1:0 Degon (White, Cvetek, 30.), 2:0 Pešut (Koblar, Logar, 30.), 3:0 Bishop (Leber, Cvetek, 34.), 3:1 Altmann (Fortier, 46.), 4:1 Bishop (White, Mušič, 60., EN)

Izključitve: Olimpija 6 + 10 (Medvec) min.; Beljak 6 + 10 (Fortier) min.

Hokejisti Olimpije so v petem poizkusu prišli do prve zmage. V prvi tretjini sta bili ekipi povsem izenačeni, si pripravili nekaj priložnosti, vendar sta bila oba vratarja na mestu. Nekaj več kot pet minut pred piskom prve sirene je prišlo do prekinitve, saj se je ob naletu raztreščilo pleski steklo. Na led je prišel gladilec ledu, tako da je bila druga tretjina dejansko daljša. Točno na polovici tekme so Zmaji zagospodarili. Najprej je Marvin Degon z obrata z modre črte sprožil strel, vratar gostov je bil pokrit, plošček pa je končal za njegovim hrbtom. Navijači še niso nehali slaviti vodstva, že je bilo 2:0. Gregor Koblar je našel Žigo Pešuta, ki je matiral Thomasa Höneckla. Gostje so vzeli pol minute odmora, a jim to ni pomagalo. V 34. minuti je Hunter Bishop po natančni podaji Roka Lebra iz neposredne bližine povišal na 3:0. Sicer pa so imeli domači še dve lepi priložnosti, Gal Koren ni uspel izkoristiti kazenskega strela, prav tako pa odlične priložnosti ni izkoristil Aleš Mušič. V zadnji tretjini je Mario Altmann v 46. minuti z zadetkom vrnil Beljaku nekaj upanja, vendar pa so nato domači še naprej odlično igrali v obrambi in ob koncu dosegli gol na prazna vrata.

Foto: Drago Cvetanovič