Hokejisti Telemacha Olimpije so pred domačimi navijači prišli do zmage proti ekipi KAC Celovec. Odločilni zadetek je v podaljšku dosegel Hunter Bishop.

Telemach Olimpija : KAC Celovec 3:2 (1:0, 1:1, 1:0, 1:0) – v podaljšku
Dvorana Tivoli, gledalcev 1300, sodniki: Nikolic (Avstrija), Piragić (Hrvaška, oba glavna), Dreier, Nothegger (oba Avstrija).

Strelci: 1:0 Bishop (Planko, Sotlar, 12., PP1), 1:1 Hundertpfund (Koch, Setzinger, 24., PP1), 1:2 Jacques (Pither, Pöck, 38., PP1), 2:2 Mušič (Medvec, Ropret, 53., PP1), 3:2 Bishop (Pešut, Sotlar, 61., PP1)

Kazenske minute: Telemach Olimpija 8, KAC Celovec 16.

V dvorani Tivoli so gledalci videli pet zadetkov, prav vsi so bili doseženi ob igralcu več na ledu. V prvi tretjini je Olimpijo v vodstvo popeljal Hunter Bishop, v drugem delu pa so gostje prišli do preobrata, ko sta bila natančna Thomas Hundertpfund in Jean-Francois Jacques. V zadnji tretjini je za izenačenje poskrbel Aleš Mušič, ki je iz obrata premagal vratarja s strelom po tleh. Podaljšek so Ljubljančani začeli z igralcem več. Za strel se je odločil Žiga Pešut, pred vrati pa je bil spreten Bishop, ki je spremenil smer ploščka, ta pa je končal v mreži in prinesel domačim dve točki.

Foto: Drago Cvetanovič